Noutăți

Copacii misterioși de pe continentul american

  •  
  •  
  •  

Arborele Elefant

Sistemul de rădăcini al acestui arbore este extins pe o suprafață remarcabilă și stă dovadă unui exemplu inedit de copac ce-și dorește să supravietuiască, în ciuda schimbărilor de temperatură, de teren și a nivelului solului. Acești copaci ajung să facă orice “ajustare” de care au nevoie pentru a-și crea un echilibru în natură, demonstrând o adaptabilitate și flexibilitate remarcabilă în lupta lor de a exista. Găsim acest copac în parcul Național Redwood din statul California.

the-elephant-tree
Arborele frăției

brotherhood-treeChiar și după ce și-a pierdut câțiva metri din vârf din cauza unei furtuni puternice, acest copac se numără încă printre cele mai mari lucruri vii din lume: 5,79 m în diametru, 18,28 m în circumferință și 90,52 în înălțime. Are o vârstă de peste 2000 de ani și se află tot în Parcul Național Redwood din California.  Zona în care se află acest copac a fost „atinsă” de civilizație în anii 1950; pâna atunci, acest specimen magnific nu a fost văzut de turiștii curioși! (imaginea din dreapta)

Copacul catedrală

Un grup de nouă arbori au crescut împreună ca și când ar fi unul singur. Este cel mai mare copac de tip “catedrală” din lume și are o vârstă de aproximativ 800 – 1000 de ani. Totul a început cu un copac mult mai mare care a existat în mijlocul acestei formațiuni. Când a căzut, nu a murit. Rădăcini și lăstare au luat naștere din trunchiul doborât și astfel au apărut cei nouă copaci care au crescut împreună, într-un cerc, în jurul unui ciot rămas de la copacul dărâmat, care în mare parte a putrezit. Acest grup de copaci este pentru mulți locul ideal pentru a face fotografii de nuntă, sau a sărbători Paștele. Este situat în Klamath, în nordul regiunii Humboldt din California.

Global-Mobile-Family-cathedral-tree-1
Copacul Candelabru

Copacul Candelabru este un alt exemplu de voință incredibilă de supraviețuire! Reprezintă un specimen remarcabil, datorită spațiului deschis aflat dedesubtul său. Și aici fenomenul se bazează tot pe căderea unui copac mai vechi, din ale cărui ramuri au crescut practic trei noi copaci! Și acest copac misterios se găsește tot în California.

5213206053_6bc2103715_b
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Sursa: Dr. Herbert G. Baker and James A. Snyder – The trees of mystery


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Copacii misterioși de pe continentul american

  1. Foarte frumos!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii