Noutăți

Controlul total se apropie: Suedia va renunța la numerar în anul 2023. Toate plățile din țară se vor realiza cu cardul

  •  
  •  
  •  

Suedia a anunțat faptul că va renunța la numerar în favoarea cardurilor bancare și a aplicațiilor mobile de plată până în 2023. Băncile și comercianții joacă deja un rol important în acest proces și îi încurajează pe suedezi să renunțe în a mai plăti cu bani fizici, oferindu-le reducere la plata securizată cu cardul. „Suntem o țară mică care a avut o democrație foarte stabilă de mult timp. Pentru noi nu este nicio problemă faptul că banii sunt vizibili doar pe un site de Internet, deoarece avem încredere în această formă de plată. Ne-am dorit să minimalizăm riscul jafurilor și să mărim viteza de efectuare a plăților. Aceste obiective sunt mult mai ușor de atins atunci când clienții plătesc cu cardul bancar, iar reacţiile oamenilor au fost pozitive””, spune Niklas Arvidsson de la KTH.

Aproximativ jumătate dintre comercianții cu amănuntul din Suedia se așteaptă ca plata în numerar să dispară de la ei din țară în jurul anului 2023. În prezent, 97% dintre comercianți acceptă plăți în numerar, însă numai 18% din toate tranzacțiile implică efectiv numerar, ceea ce înseamnă că oamenii sunt din ce în ce mai obișnuiți cu formele de plată alternative.

Interesant este faptul că volumul plăților mobile este destul de mic. În prezent cardurile de credit și de debit reprezintă principalele instrumente de plată în rândul suedezilor, aplicațiile mobile de plată reprezentând doar 0,4% din volumul plăţilor. Nu este încă clar de ce numai o mică cantitate dintre suedezi utilizează aplicaţiile mobile de plată. Poate că această preferinţă ține de confortul personal, lipsa de încredere în aplicaţiile mobile sau de faptul că oamenii nu ştiu încă să folosească aceste aplicaţii.

Cei mai importanţi factori care au dus la evoluţia plăţilor electronice sunt dezvoltarea infrastructurii, a noilor tehnologii, dar şi noile legislaţii care au accesibilizat acest proces. În Suedia suma de bani pusă în circulaţie la nivel naţional este deja în scădere. Mai mult în această țară nordică până și cumpărarea unui bilet de autobuz cu cash a fost deja de mult interzisă.

Nota redacției: Și iată cum, având consimțământul populației ignorante, suedezii, dar și restul națiunilor dezvoltate ale lumii pun umărul la controlul total al propriilor bani. Pentru că, să fim serioși, chiar dacă este mai comod să faci o plată cu cardul, dispariția banilor fizici presupune un Big Brother total asupra banilor tuturor. Și asta nu e bine! Dar majoritatea oamenilor sunt prea stupizi ca să înțeleagă pericolul, iar marii rechini financiari (oculta financiară) exultă!

sursa: https://www.bbc.com/news/business-41095004
sursa: https://futurism.com/reports-indicate-that-sweden-waill-stop-using-cash-by-2023/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Controlul total se apropie: Suedia va renunța la numerar în anul 2023. Toate plățile din țară se vor realiza cu cardul

  1. Da, domnule, s-au securizat acum cand folosesc doar carduri si aplicatii pe mobil, in timp ce arabetii(pe care “patriotii” lor conducatori i-au bagat de bunavoie in propria tara) le jefuiesc casele, le violeaza fetele si nevestele sau ii arunca in aer cu cate-un explozibil! O sa stie Papusarii care-i supravegheaza, si ce hartie igenica folosesc! Tineti-o tot asa suedezilor, caci lagar de concentrare va ajunge cat de curand tara voastra!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii