Noutăți

Controlul emoțiilor negative – calitatea unei minți disciplinate

Imaginează-ți că ai în fața ta o persoană nervoasă, care vorbește pe un ton răstit și care face reproșuri violente tuturor celor din jur. Cât timp ai putea sta în preajma acestei persoane fără să te enervezi la rândul tău? Cu siguranță nu foarte mult, asta dacă nu reușești să calmezi situația la timp.

Furia – un sentiment molipsitor

Studiile au arătat că atunci când o persoană strigă la alta, organismul celui la care s-a strigat produce o cantitate mai mare de cortizol, un hormon al stresului. Cu alte cuvinte, o reacție de panică, furie devine contagioasă când nu este gestionată corect.  Ea activează în comportamentul celor din jur energii distructive similare ei. Rostirea cuvintelor negative, pe un ton nervos  îi împinge pe toți cei din jurul nostru pe o pantă descendentă care în cele din urmă poate duce la violență, certuri, reproșuri, despărțiri.

Nimeni nu își dorește să trăiască în preajma unei persoane care este în mare parte din timp furioasă, nervoasă, anxioasă. Deși știu lucrurile acestea, unele persoane găsesc  imposibil să își controleze comportamentul furios. Deseori, ele descriu nervozitatea ca pe o forță interioară care le domină, le fură discernământul și le face să apeleze la vorbe și comportamente pe care ulterior le regretă.

Furia începe în nebunie şi se termină în regret

Marcus Cato spunea acum mai bine de 2000 de ani că Furia întunecă mintea într-atât, încât aceasta nu mai poate desluşi adevărul. Astăzi neuroștiința vorbește despre furie ca fiind o stare care ne blochează comportamentul rațional și distruge abilitatea de a evalua corect situația prin care trecem. Cuvintele furioase trimit mesaje de alarmă creierului și închid parțial centrii de logică și rațiune din lobii frontali. Când îngăduim nervozității să ne domine, pierdem abilitatea neurologică de a gândi logic și, indiferent de aspectul său negativ, ea ne aduce un fals sentiment de certitudine, de încredere și de optimism.

Sentimentul acesta dispare atunci când ieșim de sub ghiarele nervozității. Începem să reanalizăm situația și să regretăm lucrurile spuse. Din acest motiv se spune că furia începe în nebunie şi se termină în căinţă

Totuși dacă dorim să îi protejăm pe cei dragi, dacă vrem nu le transmite anxietatea noastră și să încetăm să ne mai hrănim cu energia lor, trebuie mai întâi să ne vindecăm pe noi înșine. Cum? Învățănd să ne disciplinăm mintea. Cercetările au dovedit că vindecarea furiei presupune experimentarea practicarea repetată a relaxării profunde. O astfel de practică nu doar că sporește puterea de a-ți controla emoțiile negative, dar îmbunătățește, de asemenea, toate celelalte aspecte ale vieții: relația de cuplu, relațiile cu cei apropiați, parteneriatele de afaceri, cariera și sănătate.

Când înveți să creezi un spațiu mental liniștit și să te relaxezi profund, inevitabil stările de nervozitate, anxietate, furie se diminuează până la dispariția lor completă. Totuși disciplina relaxării presupune exercițiu, practică și perseverență. Întreruperea oricărui comportament devine dificil mai ales atunci când el a fost întreținut mulți ani la rând.

Cu ajutorul tehnologiei de stimulare mentală cu lumini și sunet poți accelera acest proces  transformațional, reducând anii întregi de lucru și practică la doar câteva luni. Ședințele de stimulare cerebrală cu tehnologia Mind Synergy conduc la crearea unei stări interioare de profundă relaxare și la disciplinarea minții. Capacitatea de a fi tot mai calm, construirea unor noi obiceiuri mentale, creșterea autocontrolului și a încrederii de sine sunt câteva dintre efectele folosirii zilnice a tehnologiei Mind Synergy.

Află  mai multe detalii despre beneficiile stimulării mentale prin lumini și sunete pe www.aimgroup.ro

Andreea Manea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii