Noutăți

Consumul de ȘOFRAN atrage îmbunătățirea vederii. În ce mod acționează?

  •  
  •  
  •  

Un studiu științific a aratat, după cum se relatează pe www.davidwolfe.com, că șofranul poate ajuta la îmbunătățirea vederii, într-un mod natural. Astfel, pacienții cu degenerescență maculară care au inclus șofranul în dietă au observat că vederea li s-a îmbunătățit considerabil. Cei în cauză au luat un supliment oral de 20 mg de șofran în fiecare zi, timp de 3 luni, constatând o îmbunătățire semnificativă a acuității vizuale.

Prof. Silvia Bisti (Universitatea Sidney) efectuat un studiu asupra unor pacienți a căror degenerescență maculară era conexă înaintării în vârstă, constatând că includerea șofranului în dietă a atras destul de grabnic o îmbunătățire a vederii. „Șofranul pare să acționeze asupra acelor gene care reglează conținutul de acizi grași al membranei celulare, iar acest lucru conduce la fortificarea vederii“, a explicat Bisti.

b

În genere, șofranul este folosit ca un condiment. Însă, grație acestui studiu, el ar putea fi inclus în schemele de tratament menite să-i ajute pe pacienții ce suferă de afecțiuni cum ar fi degenerescența maculară, ce pot provoca orbirea. Șofranul conține crocin, dar și crocetin. Acești doi compuși îi conferă un puternic efect antioxidant și neuroprotector.

Activitatea antioxidantă a crocinului este  extrem de puternică. E o substanță ce intervine pentru a restabili activitatea superoxid dismutazei (SOD), aceasta fiind una dintre cele mai puternice enzime antioxidante naturale din lumea vie. SOD este unul dintre principalele mijloace de apărare antioxidantă a organismului uman și joacă un rol crucial în diminuarea stresului oxidativ. Capacitatea șofranului de-a restabili activitatea SOD le poate fi de mare ajutor pacienților ce suferă de degenerescență maculară. Și nu numai lor!

c

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.davidwolfe.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii