AIM radionica curs online

Noutăți

Consumul de fructe și cel de produse fast-food au o influență majoră asupra… fertilității feminine. În ce mod influențează fertilitatea?

În ziua de astăzi, când poluarea, abuzul de medicamente și alimentația săracă în nutrienți, dar bogată în chimicale, pun în pericol sănătatea reproductivă a oamenilor, problemele de fertilitate au ajuns să fie ceva obișnuit. Cu toții cunoaștem cupluri care se străduiesc de ani de zile să aibă un copil. Sau cupluri care nu au reușit să conceapă unul decât cu prețul (deloc neglijabil) unor proceduri medicale chinuitoare, pentru femei. În acest context, în care fertilitatea feminină se reduce, parcă, din ce în ce, un nou studiu anunță că ea poate fi ameliorată considerabil printr-o metodă simplă. Modificarea alimentației!

Pentru a rămâne însărcinate mai lesne, într-un timp mai scurt, femeile ar trebui să consume cantități mai mari de fructe proaspete, reducându-și simultan consumul de produse fast-food. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către earth.com, produsele fast-food, consumate de mai multe ori pe săptămână, vor diminua șansele femeilor de a rămâne însărcinate.

Studiul se bazează pe datele colectate în mai multe state – Irlanda, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, și a fost realizat de către cercetători de la Universitatea din Adelaide, fiind dat publicității de către jurnalul Human Reproduction.

mama, copil

Pentru realizarea studiului, au fost culese date legate de fertilitate și de dietă de la un număr de 5598 de femei, care au experimentat starea de graviditate. Acestea au oferit date legate de consumul de fructe, verdețuri, pește și produse fast-food, într-o perioadă determinată care a precedat concepția. Cele mai multe dintre participantele la studiu nu au trecut prin tratamente de îmbunătățire a fertilității, anterior concepției.

În urma studiului s-a dovedit că dieta joacă un rol major, în asigurarea fertilității feminine, lucru de care nu toți medicii țin seama. Atât consumul de fructe, cât și consumul de produse fast-food s-au dovedit a influența puternic fertilitatea (însă în moduri diametral opuse). Femeile care au consumat fructe arareori (mai puțin de 1-3 ori pe lună) au avut nevoie, în medie, de o jumătate de lună în plus, pentru a putea rămâne gravide.

Femeile care consumau foarte frecvent produse fast-food au avut nevoie, în medie, de o lună în plus, pentru a putea rămâne însărcinate. Să ținem seama că este vorba despre femei fără probleme speciale legate de fertilitate!

fructe proaspeteOamenii de știință au constatat că femeile care nu consumau fructe aproape deloc prezentau un risc de infertilitate cu 8-12% mai mare. La rândul său, consumul de preparate fast-food (de 4 sau mai multe ori pe săptămână) a sporit riscul de infertilitate cu 8-16%. Atunci când consumul scăzut de fructe este cumulat cu un consum sporit de preparate fast-food, efectele nu pot fi decât nefericite, pentru fertilitate.

Toate femeile care doresc să dea naștere unui copil ar trebui să ia în calcul modificarea radicală a dietei: renunțarea la produsele fast-food și consumul abundent și variat de fructe proaspete. De ce sunt atât de importante fructele, în asigurarea funcționării optime a organismului uman, inclusiv din perspectiva sănătății reproductive?

Fructele au constituit baza alimentației strămoșilor noștri, vreme de milioane de ani. Din punct de vedere evoluționist, specia umană a apărut în condiții de climat tropical, unde vegetalele proaspete erau prezente din abundență, tot timpul anului. Din punct de vedere creaționist, este evident că primii oameni – Adam și Eva, nu aveau la dispoziție niciun fast-food, în Grădina Edenului. Paradoxal, abandonul modelului alimentar originar a fost cauzat de către… un fruct. Consumul fructului interzis a atras, printre alte nefericite consecințe ale insubordonării față de legile divine, și „denaturarea” alimentației!

adam si eva

mar

Surse informații: www.earth.com, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii