Noutăți

Consumul de ceai verde, asociat cu o creştere a riscului de diabet de tipul 2 (studiu)

healthy green tea cup with tea leaves

Consumul de ceai verde a fost asociat cu o creştere a riscului de diabet de tipul 2 la adulţii chinezi participanţi la un studiu internaţional efectuat recent, citat luni de agenţia Xinhua. Cercetarea a fost realizată pe 119.373 de persoane înrolate în programele Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai (Shanghai Women’s Health Study – SWHS) şi Studiul privind sănătatea bărbaţilor din Shanghai (Shanghai Men’s Health Study – SMHS).

SWHS şi SMHS sunt două studii de amploare iniţiate în anul 1996. Datele prelevate au fost utilizate pentru a investiga indicatorii biologici genetici şi factorii de risc care contribuie la apariţia cancerelor şi a altor boli cronice.

Niciunul dintre participanţii la această cercetare nu avea diabet la momentul înrolării. Subiecţii au furnizat detalii cu privire la consumul de ceai, inclusiv despre tipurile preferate şi cantităţile utilizate.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Fudan din China, Universitatea Vanderbilt din Statele Unite şi alte instituţii de cercetare au concluzionat că atât participanţii de sex feminin cât şi cei de sex masculin care consumau cantităţi mai mari de ceai verde prezentau un risc crescut de diabet de tipul 2.

Cercetătorii au notat că această asociere pozitivă, cu referire la relaţia doză-efect, între aportul de ceai verde şi riscul de diabet de tip 2 nu a variat la persoanele obeze sau la fumători. Descoperirea a fost publicată în International Journal of Epidemiology.

Oamenii de ştiinţă au notat că este nevoie de continuarea studiilor pentru identificarea mecanismului care stă la baza acestei asocieri, sugerând că reziduurile de pesticide din frunzele de ceai ar putea juca un rol în acest sens.

Ceaiul verde este o băutură populară, consumată în toată lumea. În ultimii ani, acest tip de ceai a câştigat popularitate fiind promovat drept o băutură sănătoasă. Până în prezent însă, oamenii de ştiinţă nu descoperiseră dovezi consistente cu privire la această asociere între consumul de ceai verde şi riscul de diabet de tip 2.

O altă cercetare, efectuată în Coreea de sud şi publicată în 2007 în jurnalul BioFactors, a susţinut că persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să bea mai puţin ceai verde după ce studiile efectuate pe animale au demonstrat că un aport crescut din această băutură ar putea provoca o creştere a nivelurilor glicemiei la şoarecii cu diabet. (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Consumul de ceai verde, asociat cu o creştere a riscului de diabet de tipul 2 (studiu)

  1. ihhhhhhhhhhh // 9 ianuarie 2019 at 10:43 // Răspunde

    Test neconcludent =teapa !
    Explicatia simpla: cu siguranta ca participantii nu au consumat ceaiul fara zahar(cine stie de cate ori au fost “expusi”) si la un numar de 119.373 de persoane “înrolate” -fara sa fii doctor- calculezi probabilitatea matematica ca la scoala , si stii ca printre ei se pot include si persoane care nu au verificat daca au deja probleme sau sunt predispusi la diabet fara sa bea ceai verde.
    Media si doctorii lui Peste’ devin tot mai “inteli-GENTI” 🙂
    hahahahahahaha

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii