Noutăți

Confesiunea unui avocat român: Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele

 •  
 •  
 •  

Cei care mă cunoașteți personal știți că recent familia mea s-a mărit cu un nou membru. Soția mea a născut zilele trecute, în condiții bune, o fetiță perfect sănătoasă (notată cu 10). Deoarece am asistat la naștere și am păstrat o relație apropiată cu medicii, am rugat doctorul neonatolog să mă înștiințeze personal despre orice demers medical pe care intenționează să îl facă cu privire la fetița mea. Nu voi da nume de locuri sau persoane în toată povestea, din rațiuni evidente.

A doua zi după naștere deci, doctorița neonatoloagă m-a înștiințat cu privire la faptul că trebuie să îi administreze nou născutei mele cele două vaccinuri din programul național de vaccinare obligatorie. Dialogul nostru a sunat cam așa:
– Știți că trebuie făcută vaccinarea.
– Despre ce vaccinuri e vorba ?
– Sunt două vaccinuri: INTERVAX BCG-ul și ENGERIX-B.
– Bun, și sunt sigure ? Pentru că am citit multe opinii pro și contra pe internet.
– Sunt vaccinuri aprobate, toți copii le fac. Nu trebuie să vă luați după tot felul de opinii pseudo-medicale, pentru că internetul e plin de tâmpenii și exagerări.
– Și totuși, nu sunt și reacții adverse, copii cu probleme după vaccinare ?
– Stați liniștit, eu în cariera mea de medic de 30 de ani, nu am avut nici un fel de probleme cu copii vacinați.
– Și totuși, am citit pe net că unele vaccinuri conțin mercur și aluminiu. E ok treaba asta ?
– Sunt cantități foarte mici, necesare pentru menținerea stabilității vaccinului.
– Bine, dar și ea este foarte mică. Are doar 3 kg.
– Vă repet, nu au fost probleme cu vacinarea.
– Aveți un prospect al acestor vaccinuri, să mă uit un pic peste ele ?
– Sunteți medic ?
– Nu, sunt avocat, și citesc destul de mult – și în general cam înțeleg ceea ce citesc și din alte domenii !
– Din păcate, nu avem prospectele. Dacă doriți, puteți intra pe net și le găsiți pe site-ul producătorului.

Așa că de față cu doctorița neonatoloagă, am început să caut pe telefon, urmând instrucțiunile ei. Am găsit repede prospectul la primul vaccin, INTERVAX-ul.

Este produs de o companie canadiană, cu un prospect clar, fără efecte adverse notabile. Substanța de suspensie a bacilului Calmette și Guerin este glutamatul de sodiu, o substanță inofensivă (un fel de soluție salină), fără contraindicații. Chiar și adversarii acestui vaccin recunosc faptul că probleme de sănătate grave au apărut doar la copii care au repetat de mai multe ori acest vaccin. Deci mi-am dat acordul pentru el. Iar doctorița m-a pus repede, să semnez că sunt de acord. Și am semnat.

Însă la al doilea vaccin, lucrurile stăteau diferit. Sunt doar două companii care aduc în România vaccinuri pentru hepatita B: Sanofi Pasteur și Glaxo Smith Kline Biologicals (Gsk). Disponibil era doar cel de la Sanofi, importat în România prin Kazahstan, având un prospect dubios, în chirilică.

prospect

Ambele variante de producători erau înfricoșătoare, când citeai prospectele: spre exemplu, la PENTAXIM, la excipienți conțineau hidroxid de aluminiu, formaldehida (substanța cu care se îmbălsămează morții), 2-fenoxietanol sau, mai grav (cel de la Sanofi – varianta din spital) timerosal, un compus care conține 49% mercur.

Bașca, procesul de obținere al virusului inactiv la ambele companii era pe bază de “Produs în celule de drojdie Hansenula polymorpha prin tehnologia ADN recombinat”, adică pe inginerie genetică cu mutații despre care nu se știu încă foarte multe lucruri !

I-am spus doctoriței de aluminiu și timerosal. A zâmbit cu superioritate și mi-a repetat mantra liniștitoare că TOATĂ LUMEA face vaccinul ăsta și NIMENI nu a pățit nimic, dându-mi de înțeles că sunt taliban dacă mă opun beneficiilor științei medicale moderne pentru copilul meu, căci iată, sunt destui ultra-religioși care refuză vaccinarea copiilor și s-a ajuns ca boli considerate demult timp eradicate să reapară, iar copii au avut de suferit din pricina imbecilității părinților.

I-am arătat atunci prospectul pentru vaccinul împotriva hepatitei B de pe site-ul eprospect.ro, în special următorul pasaj:

“Antigenii de suprafata din HBVAXPRO sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN -ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine. De asemenea, antigenii de suprafata sunt „adsorbiti”. Acest lucru inseamna ca acestia sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun.
HBVAXPRO a fost elaborat special dintr-un vaccin care era deja utilizat in Uniunea Europeana (UE), in vederea inlaturarii conservantului numit tiomersal, care contine mercur. Expunerea repetata la mercurul existent in surse cum sunt medicamentele si alimentele, poate conduce la acumularea sa in organe. Aceasta acumulare poate fi periculoasa si reprezinta un motiv de ingrijorare.”

Și am întrebat-o pe doctorița neonatoloagă: NICI ACUM NU SUNTEȚI ÎNGRIJORATĂ !!? Pentru că eu, ca părinte, sunt ! Și nu din cauză că citesc articole de mâna a 3-a scrise de talibani religioși pe internet, ci un prospect oficial !

ȘI atunci i-am arătat lista de contraindicații, și am rugat-o SĂ SEMNEZE EA, că face acel vaccin, PE RĂSPUNDEREA EI. Iată lista:

Timerosal (așa cum apare pe wikipedia): “Thiomersal ([DCI]) sau sodiu-etilmercur-tiosalicilat (C9H9HgNaO2S) este un compus organo-mercuric, care conține circa 49% din greutatea sa mercur… În statele Unite, în Uniunea Europeană și în alte țări acest compus este progresiv eliminat din vaccinuri pentru uz pediatric, pentru a reduce o periculoasă supra-expunere la mercur a copiilor.”

Reactii sistemice: febra (care poate fi doar ocazional mai mare de 40°C), iritabilitate, somnolenta, tulburari ale somnului si alimentatiei, diaree, varsaturi, plans persisent inconsolabil.
Au fost observate foarte rar: urticarie, eruptie cutanata, convulsii cu sau fara febra in 48 ore de la administrarea vaccinului.
Au fost raportate episoade de hipotonie-hiporeactivitate.
Au fost raportate reactii edematoase (umflare) a membrelor inferioare, dupa administrarea vaccinurilor care contin componenta Haemophilus influenzae tip b. Aceste reactii sunt cateodata insotite de febra, durere si plans.
Daca remarcati reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Răspunsurile imune la vaccin nu au fost studiate în contextul polimorfismului genetic.
Riscul potenţial de apnee şi necesitatea monitorizării funcţiei respiratorii în decurs de 48 până la 72 ore de la vaccinare trebuie luate în considerare atunci când se administrează schema de imunizare primară la sugari născuţi foarte prematur (născuţi ≤ 28 de săptămâni de sarcină) şi, în special, la cei care au antecedente de imaturitate respiratorie. Întrucât beneficiile vaccinării sunt mari la această grupă de sugari, vaccinarea nu trebuie oprită sau amânată.
Acest vaccin nu este destinat administrării la femeile aflate la vârstă fertilă (probabil pentru că provoacă infertilitatea !?).

– Evenimente adverse potenţiale (adică evenimente adverse care au fost raportate în cazul utilizării altor vaccinuri care conţin una sau mai multe substanţe active sau componente similare cu cele ale Hexacima, dar nu în mod direct în cazul vaccinării cu Hexacima). Tulburări ale sistemului nervos – Nevrita brahială şi sindromul Guillain-Barré au fost raportate după administrarea unui vaccin care conţine anatoxină tetanică. – Neuropatia periferică (poliradiculonevrită, paralizie facială), nevrita optică, demielinizarea sistemului nervos central (scleroză multiplă) au fost raportate după administrarea unui vaccin care conţine antigeni ai hepatitei B. – Encefalopatie/encefalită. Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Apnee la sugari născuţi foarte prematur (≤ 28 săptămâni de sarcina) (vezi pct. 4.4) Tulburări generale şi afecţiuni la nivelul locului de administrare Reacţiile edematoase care afectează unul sau ambele membre inferioare pot surveni ulterior vaccinării cu vaccinuri care conţin Haemophilus influenzae tip b. Dacă această reacţie survine, se întâmplă în principal după administrarea primelor doze şi în decursul primelor ore după vaccinare. Simptomele asociate pot include cianoză, eritem, purpură tranzitorie şi plâns sever. Toate evenimentele se vindecă spontan fără sechele în decurs de 24 de ore. Raportarea reacţiilor adverse suspectate. Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat în Anexa 5.

În prospectul de pe site-ul de informare european se spune clar că “Nu s-au efectuat studii farmacocinetice.”

Pe alt site de specialitate (colegfarm.ro), am găsit următoarea mențiune neliniștitoare referitoare la același vaccine împotriva hepatitei B:

“Apel la raportarea de reacţii adverse
Este important să raportaţi apariţia oricăror reacţii adverse suspectate, asociate cu administrarea medicamentului Hexaxim către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Centrul Naţional de Farmacovigilenţă, în conformitate cu sistemul naţional de raportare spontană, prin intermediul „Fişei pentru raportarea spontană a reacţiilor adverse la medicamente”, disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (www.anm.ro), la secţiunea Medicamente de uz uman/Raportează o reacţie adversă utilizând următoarele date de contact:
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu, Nr. 48, Sector 1,
011478 – Bucureşti
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +40 213 163 497
E-mail: adr@anm.ro
Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informaţii referitoare la siguranţă. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţii adverse suspectate.
Detalii suplimentare despre această procedură pot fi gasite pe site-ul Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale accesând link-ul de mai jos:
http://www.anm.ro/anmdm/med_farmaco_monitorizate.html”

Doctorița, în fața acestei avalanșe de informații, găsite în doar 10 minute de căutare pe google, s-a apărat spunând că ea nu semnează pentru siguranța vaccinului, ci doar pentru siguranța actului medical ! Adică pentru corecta administrare a vaccinului (corectitudinea efectuării injecției, cu alte cuvinte).
Și atunci am întrebat-o:

– Păi, atunci, de ce căutați să mă convingeți cu privire la administrarea unui tratament preventiv care îmi poate îmbolnăvi copilul ?!
– Pentru că este o procedură standard, prevăzută în Programul Național de Vaccinare Obligatorie.
– Dar dumneavoastră, ca medic, nu aveați datoria de a mă informa cu privire la potențialele pericole ?!!!
– ….
La momentul ăsta, s-a blocat efectiv. Și a devenit conciliantă:
– Știți, dacă doriți, îi putem administra vaccinul adus de dvoastră. Dacă găsiți un produs care este ok, îl facem pe acela.
– Ceva românesc nu aveți ? Știu că de obicei la noi se fac lucruri bune.
– Din păcate, Institutul Cantacuzino nu mai produce de multă vreme vaccinuri. Ale noastre erau alea clasice, fără probleme.

Și atunci i-am spus că unul dintre clienții mei este o firmă de import și distribuție medicamente, și că voi întreba acolo și voi reveni cu răspunsul.

La Big Pharma

La clienții mei, auzint rugămintea mea, șefii au convocat rapid specialiștii lor (oamenii de pe vânzări și niște doctorițe). Au ridicat din umeri, ca și cum era ceva banal, și mi-au spus că ei periodic merg în Bulgaria și aduc de acolo “varianta OK” a vaccinurilor pentru copii celor ce refuză vaccinările cu produsele occidentale “nașpa”.

Ce m-a șocat a fost faptul că:
• la nivel de industrie/distribuție medicamente, sunt unii care știu că anumite vaccinuri sunt periculoase;
• pentru ei, familiile lor, cunoscuți și persoane în cunoștiință de cauză (inclusiv medici !), acești oameni procură vaccinuri “sigure” din diverse țări.
În condițiile astea, i-am întrebat:
– Bine, dar dacă știți că sunt periculoase, DE CE NU SPUNEȚI PUBLIC ASTA ?!
– Pentru că cine suntem noi să ne luptăm cu Sistemul ?! Sunt foarte mulți bani la mijloc, și dacă vorbești despre asta, riști să îți pierzi locul de muncă și să fii stigmatizat.

Cu acea ocazie, am aflat că Sanofi Pasteur continuă să aducă via Kazahstan în România, vaccinuri cu timerosal, deși la nivelul Uniunii Europene nu s-au mai prelungit licențele cu această substanță încă din 2015. Și multe alte dedesubturi mizerabile despre afacerea cu vacinuri (ex. creșterea numărului de vaccinuri obligatorii, de la an la an, deși bolile respective au fost eradicate – unele dintre ele de zeci de ani, faptul că pe nici unul dintre site-urile producătorilor nu o să găsești prospectele detaliate ale vaccinurilor respective, faptul că un vaccin precum HEXACIM nu figurează pe lista Agenției Europene de Medicamente deși se vaccinează la greu cu acest vaccin în România – iar raportările medicilor sunt folosite de producător pentru autorizarea ulterioară a vaccinului în UE, că România este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere, deși prezintă grad de risc mare în lipsa unei activități hepatice bune a nou-născutului, etc.), care m-au convins că nu e cazul să iau de bun nimic din ceea ce se vehiculează în presă despre vaccinuri.

Nu spun mai multe, pentru că nu vreau să supun riscurilor acei oameni care mi-au dezvăluit aceste lucruri. Iar ceea ce am oferit aici este suficient pentru cine are ochi să citească și îi pasă de copilul lui.

Așa că îmi voi lua și eu vaccin din afara României. Pentru că îmi pasă de viitorul copilului meu. Și am scris acest articol pentru a da o șansă și altor părinți care vor să se informeze și au curajul să spună NU, spiritului de turmă.

Merită să menționez la final că am mai găsit cazul a două colege avocate ale căror copii au suferit regrese majore în urma vaccinărilor copiilor de la vârsta de un an.
Și despre cazul unei specialiste în virusologie, româncă (al cărui nume nu îl dau, ca să nu fie atacată de mass-media plătită de industria producătoare de vaccinuri), care nu și-a vaccinat DELOC nici unul din cei doi copii (o știi ea mai bine de ce !).

Soluții ?

O soluție ar fi ca publicul să se inflameze și să se ia măsuri pe bune. DNA-ul să cerceteze șpăgile camuflate în participări la sipozioane și cadouri primite de medici, începând cu mahării de la Centrul de Vaccinare Națională (nu cunosc exact terminologia). Să ancheteze și aresteze pe cei ce au pus pe butuci Institutul Cantacuzino care producea vaccinuri sigure, românești.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) să includă problema vaccinării pe lista chestiunilor cu risc la adresa siguranței naționale, în speță a sănătății românilor.

Guvernul să ia măsuri pentru redresarea financiară a Institutului Cantacuzino și relansarea producției de vaccinuri autohtone, produse cu tehnologiile clasice, fără modificări genetice și fără aditivi periculoși.

Desigur, asta ar însemna pagubă de miliarde de euro pentru Big Pharma, puse în balanță cu dreptul la viață și sănătate al copiilor noștri.

Deci, ce alegem?

Mihai Rapcea. Sursa

P.S. Între timp, avocatul Mihai Rapcea a găsit o soluție. Citește continuarea aici: „Cum și cu ce mi-am vaccinat fetița, până la urmă”. Incredibila aventură a unui avocat român în interiorul sistemului medical… E bine să afli!!!


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

76 Comments on Confesiunea unui avocat român: Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele

 1. Excelent articolul.

 2. Apropo de “spiritul de turma” , va felicit ca v-ati retras din “turma” si ati stiut sa-i dati replica d-nei doctor care v-a apostrofat ca cititi pe net tot felul de “opinii pseudo-medicale” ! Eu de vre-o 10 ani incerc sa le “deschid ochii” celor din jurul meu, deoarece m-am informat si am citit foarte multe articole scrise de medici care fie ca au lucrat in cercetare, fie care au studiat din proprie initiativa (nu din ordinul nu stiu carei case farmaceutice) mii de cazuri privind efectele vaccinarilor. Si toate aceste lucrari duceau la o singura concluzie : ca vaccinurile sunt EXTREM de periculoase pentru imunitatea noastra (copil sau adult) si ca nu exista vaccin “sigur” . Va spun aceasta deoarece am vazut ca din ceea ce ati scris rezulta ca ati fi inclinat sa acceptati unele vaccinuri, procurate “din afara” , pe motiv ca ar fi “mai sigure” ! Ascultati-mi sfatul si nu va mai vaccinati copilul indiferent de casa farmaceutica ce produce vaccinul . In paranteza va spun ca eu am m-am documentat atat de mult deoarece am in familie un nepotel (in Italia) ce s-a imbolnavit de autism datorita vaccinurilor (si nu cum spune medicina oficiala, din cauze genetice). Si apropo de glutamatul de sodiu, sa stiti ca nu e chiar atat de “inofensiv” cum va pare. Dupa cum stiti, acesta se gaseste cam in toate produsele alimentare, si consumat timp indelungat duce la aparitia unei lungi liste de boli. In fine, ideea e ca noi, ca fiinte umane evoluate si “civilizate” ne-am pierdut increderea in puterea naturala de aparare a organismului ( si aici ma refer si la laptele matern ) si ne-am lasat “dusi de nas” de un grup de persoane, interesat economic sa mentina aceasta stare de “frica colectiva de virusi si bacterii ” Daca va mai intereseaza sa mai cititi ceva pe acest subiect, va recomand acest articol.
  http://informatiicenzurate.blogspot.it/search/label/Vaccinuri?updated-max=2013-08-09T11:08:00-07:00&max-results=20&start=4&by-date=false

  • Dodan Georgiana // 18 martie 2016 at 21:35 // Răspunde

   Va rog sa-mi spuneti si mie daca găsiți vaccinuri mai sigure, ce anume si din ce tara procurati. Al meu are 1 an si sunt absolut de acord cu părerea dumneavoastră. Va multumesc.

  • puterea naturala de aparare a organismului a inceput sa scada odata cu prima viata de om salvata de medicina in antichitate. incerc sa imi imaginez ce s-ar intampla daca acum, in 2016, am renunta cu totii la toate medicamentele..

  • MULTUMESC MULT pentru sfat !

 3. In primul rand, pentru un avocat care citeste atat de mult precum declara, sunt cam multe greseli gramaticale si de exprimare.1. Doctorita neonatoloaga = doamna doctor neonatolog (nu exista feminin pentru doctor); 2. substantivul copii articulat = copiii. In al doilea rand, mi se pare incredibil cum niste oameni cu diverse meserii, avocati, economisti, etc., sunt experti in medicina, pentru ca adevarul e ca toti medicii astia idioti care fac mult mai multi ani de studii in domeniu sunt defapt niste prosti care (conform acestei teorii conspirationiste legate de vaccinuri) vor sa ne omoare copiii. Ca noroc cu internetul asta ca ne informeaza ca vaccinurile dau autism.
  Mentionez ca sunt o proaspata mamica. Am un copil superb si sanatos de 6 luni, cu toate vaccinurile la zi, fara niciun fel de reactie adversa.

  • Alexis ,bravo!Trage de urechi un alt magar ce refuza vaccinarea unui bebelus. Banuiesc ca ai tai te-au injectat si cu marmelada ca era buna.Te-ai gandit fumeie de doi lei, ca poate unii bebelusi nu au gene atat de zdravene ca ale fiului tau? Ma rog, macar realizezi, ca imbalsamarea incepe deja de la nastere. Succes.

   • nu cred ca e de bun simt a corecta greselile altor persoane daca nu ne-a fost cerut asta, de multe ori facem erori din cauza oboseli, emotiei sau lipsei de timp…etc. o zi frumosa

    • daca se poate domnule avocat, va respect profesia si dorinta de a va proteja copilul. perfect de inteles. dar permite-mi sa va contrazic in privinta proteinelor recombinate:
     “Antigenii de suprafata din HBVAXPRO sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN -ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine.
     – Aproape toate medicamentle care contin proteine (inclusiv insulina pentru diabetici care este o proteina) sunt obtinute prin tehnologia ADN -ului recombinant. In cazul insulinei ADN-ul uman este introdus in bacteria E.coli si bacteria este “pacalita” sa produca insulina umana care este ulterior purificata si sterilizata (nici ADN-ul uman nici cel bacterial, si nici late proteine nu mai exista in medicament). Technologia producerii proteinelor terapeutice in alte oragnisme (i.e. bacterii, drojdie) nu este absolut de loc periculoasa.

   • In primul rand unde te crezi doamna “profesoara”? La ora de gramatica? Si in al doilea rand daca copilul tau nu a avut reactii adverse nu inseamna ca alti copii nu pot avea nu toti copiii au gene la fel de bune… Cat despre INTERNET… nu toti ne informam din articole gasite pe net’ ,unii mai si gandesc.. nu toti pot fi manipulati de cei care se cred superiori… uni intelegem scopul adevarat al acestor asa zise vaccnuri ..

   • bre…
    nu poti fi convins de nimeni ca… esti..
    Omu spune ceva si tu acacademicu lu peste spui puncte si virgulite..

   • Si eu l-am avut sanatos (baietelul) pana la un an. Dupa vaccin, respectiv Ror, regres in dezvoltare cu un diagnostic scurt si dur : tulburari de spectru autist. Ce as face acum? As da timpul inapoi

  • Sa fii sănătoasă… nu uita ca mai multe vaccinuri au efecte întârziate … Cum ar fi rezistenta foarte scăzută la orice boală… Tu gândește-te doar că, creierul copilului in loc sa fie ocupat cu desvoltarea normala si sigura a intregii “mașinării in desvoltare” isi ocupa timpul cu eliminarea substantelor necunoscute sau mau grav a “erorilor pe termen lung” create de vaccin.

  • Printre medicii competenți, cinstiți, normali la cap,
   cu ani mulți de scoală și destui de practică,
   se află, este evident, și medici:
   incompetenți,
   superficiali,
   neglijenți,
   corupți,
   cu rea credință,
   sau pur și simplu nenormali la cap.

   Așa că, dragă Alexis,
   dacă tu ți-ai vaccinat copilul, neinformată minim fiind și
   mergând orbește pe mâna doctorilor, înseamnă că ai dat dovadă, în România de astăzi aflându-te, de o înfiorătoare neglijență și ignoranță.

   Și-ți mai spun ceva: cineva care a făcut o facultate, oricare ar fi aceea,
   logic este să aibă deprinderea, rutina de a citi și a învăța,
   deasemenea logic este să aibă o suficient de bună
   capacitatea de a analiza și a înțelege.
   Așadar nu trebuie să fii specialist în medicină
   pentru a putea face conexiuni logice, având o informație minimă dar bine țintită.

   Iar pentru a te apăra de rău, este elementar și de bun simț
   să ai un neatrofiat instinct de conservare, gândire critică și spirit de investigator.

  • Corect, Alexis! A refuza copilului tau vaccinarea este un abuz in toata regula.
   Interesant cum avocatului “cel care intelege tot” i-au scapat din vedere destul de multe aspecte. 1. Thiomersalul sau mercurotiolatul de sodiu este intr-adevar o substanta care contine mercur, tot asa cum clorura de sodiu (NaCl – sarea de bucatarie) contine clor, fara ca aceasta sa capete toxicitatea hipocloritului de sodiu, adica acel clor lichid folosit la curatenie. Din cauza compozitiei chimice, thiomersalul nu interactioneaza cu organismul, fiind eliminat in totalitate, in timp ce metilmercurul (un alt compus cu mercur) este stationar si extrem de toxic. Desi contin aceleasi elemente chimice, moleculele pot avea grade de toxicitate extrem de diferite.
   O doza de vaccin de 0,5mL contine aproximativ 25 de micrograme de thiomersal, in timp ce un kg de peste oceanic poate sa depaseasca 1 mg de metilmercur. Ce obtinem? O cantitate de thiomersal, inofensiv, de 40 de ori mai mica decat metilmercurul, extrem de toxic, dintr-un peste oceanic pe care-l consumam cu totii.
   De cate ori dau de parinti care refuza vaccinarea copiilor lor, imi amintesc de situatia ridicola in care s-a aflat anul trecut Ucraina invadata de antivaccinisti, cu cei doi copii bolnavi de poliomelita care locuiesc nu departe de granita de nord a Romaniei. In acea luna, Africa, un continent cu infinite probleme, implinea un an fara niciun caz de polio, dupa o campanie responsabila de vaccinare si, de asemenea, India, o alta regiune plina de saracie si lipsita practic de infrastructura medicala, intra in al treilea an consecutiv fara polio, dupa vaccinarea a zeci de milioane de copii intre 2009-2012.

  • Despre gramatica prospectului oficial să înțeleg că n-aveți nimic de reproșat.?

   • Domnule George cele doua cazuri de poliomielita din Ucraina sunt variante vaccinale. Boala a aparut dupa vaccin: “OMS a confirmat cele două cazuri de poliomielită, în sud-vestul Ucrainei, într-un comunicat, săptămâna aceasta. Cazurile au fost cauzate de o mutaţie a unui virus al poliomielitei într-un vaccin.În cazuri rare, virusul din vaccin poate evolua într-o tulpină, care poate provoca noi focare.” Nu toti cei care nu vaccinam suntem impotriva vaccinari, dar nu mai avem incredere in vaccinurile care se produc astazi. Noul vaccin anti-poliomielita a fost respins de multi medici din Franta. Exista un vaccin mai sigur, care costa in jur de 6 Euro, dar a fost inlocuit cu altul de 40 de Euro, netestat suficient si destul de controversat. Aici este problema.

  • Ai avut noroc pana acum cucoana! Stai în genunchi si mulțumește lui Dumnezeu ca nu s-a întâmplat nimic pana acum si roaga-L, ca si de acum încolo sa nu pățească nimic micuțul tău. Eu știu 2 cazuri grave de copii vaccinați la 6 luni, deveniți legume după vaccin (cel de la 6 luni), cu toate ca la naștere au avut nota 10 si pana la vârsta asta au fost normali.
   A, si vezi ca si mătăluță ai ceva greșeli în exprimare

  • Si mai esti si o doctora cu lipsa de bun-simt!!
   Ceea ce se citeste de la o posta.
   A folosit un diminutiv d.soara mamica!! (Cred ca macar asta te-ai prins ce denota).
   Nici asta nu permite limba romana?
   Intram sa comentam morfologia si morfosintaxa!

  • “Neonatoloaga” e scris ironic, desteptaciunea pamantului care esti. N-ai inteles nimic, stai jos. Daca nu poti sa te legi de continut, te legi de forma, nu conteaza, simti nevoia sa combati, combati!… Citeste un prospect si, daca ai minime cunostinte de chimie, iti dai seama cat bine si cat rau iti poate face un medicament/vaccin… Daca nu, tot ce-ti spune doctorul (ala destept, intotdeauna) e bine, nici nu incerca sa gandesti cu mintea ta.
   Sanatate, micutei!

  • Cele scrise de autor sunt din prisma unui parinte ingrijorat care nu isi asuma riscuri majore pentru copilul sau pentru ca “toata lumea face asa si nu s-a intamplat nimic”. Multa lume face cum li se spune tocmai pentru ca au incredere in doctori, acei doctori care si-ar pierde jobul daca nu ar face ce li se zice, desi unele proceduri au efecte negative drastice. Este imatur sa corectezi niste simple greseli, cand esenta articolului este mult mai profunda.
   Iar daca copilul dvs. are 6 luni si nu a avut nimic de la vaccinurile facute, ne bucuram. Asta nu inseamna ca nu sunt riscuri asociate cu acelea sau cu cele viitoare. In calitate de mama responsabila ce pretindeti a fi, sunt sigur ca va informati si dvs. foarte bine despre vaccinurile care se vor face la 1 an – dar nu de pe internetul asta care spune numai prostii, ci de la specialisti care au maturitatea sa va ofere o opinie neutra.

  • Adica vrei sa spui ca doctorii dupa ce ies de pe bancile facultatii dupa atatia ani de studii au habar 100% de efectele si continutul unui vaccin nu?😂😂😂😂😂 …poate vrei sa spui ca daca se screm putin il si prepara?…habar nu au…pur si simplu inghit tot ce le toarna big pharma….BS si ceva banuti pt a le recomanda….majoritatea medicilor niste ipocriti fara legatura cu Hipocrate…fara vocatie si numai dupa lovele!!!…nu neg ca avem si medici din cealalta categorie…dar foarte putini si scosi rapid din ecuatie de catre “manageri” de spitale numiti politic fara reale aptitudini manageriale…un fel de “padure fara uscaturi nu exista” …cu precizarea ca la noi predomima “uscaturile”…

 4. da, tema este pentru csat, dar probabil va fi dezbatuta la sfantul asteapta. – noi de 26 de ani suntem de dreapta si doar buzunarele big farma trebuiesc umplute . in rest daca ne mai mor din copii nici o problema – vin migrantii ! cat despre institutul Cantacuzino , … era de mult o tema pentru csat ( care aparare?) .

 5. Ginel Cordel // 18 martie 2016 at 0:34 // Răspunde

  Să zicem că n-ar exista internetul. Am rămâne, în acest caz, fără unica sursă de informație. Să zicem, mai departe, că suntem oameni de bună credință și că facem „ceea ce se face”.
  Ce înseamnă asta? Înseamnă că, prin definiție, ar trebui să ne administrăm, nouă și copiilor noștri, niște… substanțe, să le numim așa, despre care nu avem cunoștință, nu ne sunt explicate.
  Dacă vrem să știm ce se întâmplă cu noi suntem numiți conspiraționiști. Dacă nu vrem să ne asumăm acest risc și dorim șă și-l asume cei ce promovează/distribuie aceste substanțe, suntem numiți conspiraționiști.
  Ori, așa o etichetă trebuie să fie pusă pe probe. Eu nu sunt tâmpit pentru că așa mi-ar spune unii (deși, asta nu s-a întâmplat până acum), ci aș fi tâmpit pentru că n-aș gândi. Pentru că aș lua totul de-a gata, pentru că așa mi se spune că este bine. Eu înțeleg obiceiul istoric, de transmitere principială a anumitor valori. Îl înțeleg, iar valorile, dacă există, le adopt. Este o chestiune de alegere, deși tot istoria ne-a învățat și de anumite interese ce au generat, de-a lungul timpului, monștri. Ucigași din răzbunare, ucigași din principiu și ucigași din interese economice.
  Să accept impunerea unei substanțe, în copilul meu, pentru că așa se face, să aud lucrurile astea de la un cadru medical calificat, înseamnă cel puțin CRETINISM.
  Suntem obligați s-o facem. Toți știm acum ce conflict major de interese este în joc. Toți știm că multe din cadrele medicale superioare din punct de vedere ierarhic sunt sponsorizate de companiile farma.
  Și-atunci? Apare câte unul care susține sus și tare: eu îmi vaccinez copiii și nu au pățit nimic. Eu le spun, sincer: să fii sănătos, amice, înseamnă că n-ai de ce să te temi de boală, ești imun. Independent de alegerea pe care o fac eu.
  E o poveste lungă, nepropagată în media decât în cantități mărunte. Este povestea celui care crede și nu cercetează, care-și pune la risc copilul doar pentru a-i lăsa pe alții, efectiv, să-i dicteze soarta. Fără riscuri asumate, fără explicații, ci doar dintr-un motiv absolut pueril, batjocoritor: „așa se face”.
  Postaci și ucigași plătiți la normă: într-o zi, când lucrurile astea o să se schimbe, o să aveți parte de un proces, de ochii lumii, SCURT. Lungit, poate, doar ca noi, Toma necredinciosul din poveștile voastre inspide, să înțelegem cât de bolnavi sunteți. Iar ospiciul n-o să fie o soluție, pentru că ăla este, totuși, pentru oameni. Nu vă încadrați.

 6. cetățeanul tulburat // 18 martie 2016 at 6:32 // Răspunde

  Vremea vaccinurilor se apropie de sfârșit…În curând se va aprinde lumina, iar elita va fi aruncată la găleata cu gunoi a istoriei…Sunt 110 mii de nemernici care ne țin în întuneric de zeci de ani, din tată-n fiu care veghează la “binele” lumii, pe unii îi vedeți în fiecare zi la știri, nu e vorba de ai noștri, ai noștri sunt slugile lor..timpul lor se apropie de final.

 7. felicitari, si eu m-mas opune acestui trist experiment cu aer de genocid.

 8. Pot confirma despre vaccinul Hexacima ca a avut reactii adverse la fetita mea! Medicul pediatru ( din sistemul privat) mi-a spus ca am avut noroc ca reactia nu a fost mai grava si mi-a recomandat sa nu mai vaccinez copilul…

 9. Cel mai sigur vaccin e niciun vaccin! Citiți VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA? O nouă patologie pediatrică” de DR. CHRISTA TODEA-GROSS și aflați răspunsurile la toate întrebările. Nu există niciun argument valid pro vaccinare. În toate statisticile și graficele apariția lor nu a modificat nimic, ba din contră, a dus la noi virusuri și mutații plus pe alocuri reînceperea epidemiilor. Dispariția epidemiilor este corelată cu igiena, nicidecum cu vaccinurile. Sindromurile postvaccinare sunt raportate fals, porioada se poate întinde și la câțiva ani nu la câteva zile așa cum se așteaptă în spitale o reacție rapidă. Copilul meu a făcut diabet tip 1 aproape de 7 ani, acum citesc și mă trezesc, dar prea târziu, proteina animală și întreruperea alăptării prematur au făcut restul… În unele țări dezvoltate unde există o metodă eficientă de urmările a copiilor un sfert din ei au diferite alergii. Tot nu înțeleg cum poate fi cineva atât de dobitoc să injecteze adjuvanți precum mercur și aluminiu extrem de toxice într-un copil… dar de, mă număr printre ei.

 10. Semne de intrebare despre cat de bune sunt sau nu vaccinurile am inceput sa mi le pun acum 5 ani. Pana atunci mi-am vaccinat copii cu buna credinta ca un act medical nu poate fi nociv cu buna stiinta. Apoi am inceput sa pun intrebari medicului de pediatru: raspunsul a fost ca daca ar sti ca sunt nocive nu ar administra vaccinuri (!).
  Raspunsul la temerile mele mi le-a dat doctorul stomatolog care mi-a spus ca nu a facut niciun vaccin fiului ei, acesta avand acum 30 de ani, pentru ca intre ei doctorii stiu de atata timp cat de “bune” sunt vaccinurile.

 11. Incredibil. Fratilor, nu va vaccinati copiii. Macar asa stim aproape sigur ca linia voastra genetica se va opri candva. Va spun din punctul de vedere personal , medic fiind, pana si aspirina poate omora, dar lumea o ia. De ce? Pentru ca riscurile sunt mici, iar beneficiile sunt mari.
  Sunt persoane alergice la capsuni. Ar trebui sa distrugem toate culturile?
  Cand o sa va paleasca o noua epidemie ca cele de pana la inceputul secolului 20 cand se murea cu milioanele, atunci sa vedem cine mai mananca c***t.
  Chiar va rog, voi astia ATOTSTIUTORI, ce va dati cu parerea in garduri, sa nu va vaccinati, nici pe voi, copiii vostri sau urmasii lor.
  Va meritati soarta…

 12. Articolul e inventat, nu exista asa ceva, avocati care refuza vaccinuri dupa ce verifica pe telefon pe holul spitalului impreuna cu doctorul prospecte de vaccinuri.

  Si cel mai important: https://verificasursa.ro/

  • Daniel Roxin // 29 martie 2016 at 20:12 // Răspunde

   Si pe aia la care le-ai dat linkul, cine ii verifica, inteligentule? Sau ii girezi tu? Nu cred, ca pari un personaj inventat…

 13. Mi se pare incredibil cum ne putem lasa manipulati in asa maniera. Urmeaza sa nasc in curand si desi am avut intotdeauna intuitia ca nu este in regula sa imi las copilul injectat, nu am gasit curajul sa imi asum decizia de a refuza aceasta intoxicare facuta cu buna stiinta de cei care acum conduc lumea.

  Am inteles de curand, dupa ce am citit foarte mult si dupa ce m-am informat temeinic, ca tr sistemul lor se bazeaza pe inocularea fricii. Este cel mai puternic instrument pentru a manipula global popultia si a realiza profit enorm cu aceasta ocazie. Cine mai crede acum ca acestor monstrii din companiile farmaceutice chiar le pasa de noi si suntem vaccinati, indopati cu pastile si cu alimente modificate genetic, ultra procesate si imbibate cu substante nocive…este cel putin naiv.

  Consider ca ceea ce se intampla acum este o alta selectie naturala, va supravietui cel inteligent care se fereste de nocivitatea impusa cu forta turmei.

  In legatura cu vaccinurile, va recomand sa vedeti documetarul “Nu vaccinam” pe site-ul fundatiei Lion Mentor, sunt descrise foarte bine atat contextul international al acestei miscari de vaccinare cat si riscurile enorme la care ne supunem copiii atunci cand suntem de acord sa primeasca aceste substante deosebit de periculoase in organismele lor micute.

  Sanatate multa!

  • Nu uitati ca dvs. ati fost vaccinata si sunteti bine sanatoasa si de asta ati putut da nastere unui copil sanatos. A nu lua in seama istoria, maladiile acelea incrdibile care au decimat milioane de oameni si care au fost eradicate datorita vaccinului, este pur si simplu de necrezut pt. o mama. Aceste vaccinuri nu ne apara de simple raceli, ne apara de niste virusi mortali. Dar asa cum am spus, daca noua nu ni se intampla multi credem ca nici nu exista. Dinpacate pericolul exista, si Doamne fereste sa avem din nou o epidemie de poliomelita ca va fi vai si amar de noi.

  • Multumesc pentru raspuns si sfaturi.

  • LAURA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.

  • Laura am incercat sa iti multumesc pentru raspunsul tau, dar se pare ca cineva nu vrea sa apara la rublica ta. Probabil ca nu le plac ideile tale.
   Multa sanatate !

 14. martin yanis // 4 mai 2016 at 1:00 // Răspunde

  Toata stima domnule avocat pentru atitudinea dmnv ,Aceste vaccinuri dubioase fara prospecte si de proveniență ilicita pot spune , Sunt PERICOL NATIONAL LA Adresa romanilor Genocid curat ,din păcate in sistemul medical din romania au rămas foarte putini medici in adevăratul sens al cuvantului ,creierele sunt peste hotare !!! Consider personal ca romania nu mai este o tara a Romanilor din ea !! Ci una exploatata de oamenii fara scrupule Soarta româniei de acuma o decide o mana de oamenii!! Foarte putini realizează pericolele care stau la fiecare pas cauzate de o infrastructura si de un sistem prefabricat in decursul a câtorva anii!!! Iar clasa medie din romania este pusa la pământ!!! Semnat un tata care ii pasa de viitorul copiilor mei !!!

 15. Cu totii vorbiti daca sa vaccinam sau nu copiii. Dar nimeni nu vorbeste de TOATE consecintele acestei decizii. Si nu ma refer numai la cele medicale. Dar gradinita? Dar scoala? Dar lectiile de inot samd? Peste tot la inscriere se cere copie dupa carnetul de vaccinari. Noi am avut vaccinarile la zi si nu am avut discutii, dar ma intreb cum este pt cei care nu le au. Ei nu pot intra in societate? Nu pot avea parte de educatie? Nu pot avea activitati benefice pt dezvoltarea lor? Daca nu imi vaccinez urmatorul copil ce fac, il tin acasa pana la maturitate? Si apoi? Eu asta nu inteleg…

 16. Viliche Adina // 13 mai 2016 at 10:00 // Răspunde

  Vaccinurile nu sunt obligatorii, sunt recomandate, deci inscrierea la orice institutie nu este conditionata de statusul vaccinal.Asta e tot o manipulare prin frica.Important e sa fie copilul sanatos, ca daca este distrus in urma vaccinului nu mai are acces nicaieri, nici la viata. Sunt cazuri de persoane care au vrut sa dea la harvard si acolo vaccinurile sunt obligatorii, iar dupa ce s-au vaccinat au paralizat sau si-au pierdut abilitatile intelectuale si au renuntat la visul lor.

 17. intrebati un farmacist bun si de preferat clinician sau din cercetare si va va lamuri si cu efecte si cu doze si cu toate studiile facute pe om sau animal.

 18. Draga, oana. Nu esxista lege care sa te oblige, cel putin deocamdata, sa ai copilul vaccinat la intrarea in colectivitate. Asta este iar o utopie. Copiii mei nu sunt vaccinati, si merg la gradinita fara probleme. Da, ne-au cerut carnetul de vaccinari, l-au vazut gol, si nu au putut sa ne obliga sa il vaccinam, pentru ca nu au o lege care s–ai sustina in spate. Asa ca au yacut si s-au confruntat, Nu suntem singurii, mai sunt si altii care merg la gradinita, la scoala si nu au vaccinuri facute.

  • Din pacate ganditi asa…in multe tari civilizate din Europa este obligatoriu carnetul de vaccinari la zi pentru angajare! Ce spuneti de asta?

   • Orice procedura medicala OBLIGATORIE de numeste NAZISM.In orice tara , civilizata sau nu,omul trebuie sa DECIDA SINGUR daca este de acord sau nu cu o procedura medicala.Stiam ca se fac presiuni asupra doctorilor sa se vaccineze intrucat lucreaza cu un nr mare de oameni dar dintre acestia putini sunt cei ce se vaccineaza.Majoritatea nu o fac.De ce oare?

   • Da niste exemple de tari care la angajare iti cer carnetul de vaccinari! Eu am umblat prin vreo patru pana acum,,,am avut o sumedenie de locuri de munca, insa de asa ceva inca n am auzit!

 19. Cum sa spuneti ca bcg-ul se face doar in romania? De unde va documentati? In Anglia toate spitalele dau bcg la nastere daca mamica e de acord! De aici si din multe alte detalii date cred, ca cineva vrea denigrarea cuiva si manipularea unor mase de oameni relativ usor de manipulat!

  • Pai vedem acum in presa a cui denigrare se vrea( a Oliviei Steer) , de catre cine(gasca de infractori de la conducerea ministerului sanatatii , persoane “integre” si “foarte credibile” care au aprobat preturi maxime pe piata europeana a medicamentelor ,cumparatea de apa de ploaie pe post de dezinfectant si au adus spitalele la nivelul evului mediu).Acestia vor sa manipuleze masele de oameni dar spre ghinionul marea majoritate au inteles cum sta treaba.In afara de postacii platiti pentru propaganda provaccinare pe diferite site-uri(prost pregatiti in general, nu pot convinge decat lobotomizati) putini mai sunt convinsi de necesitatea si siguranta vaccinului , iar dintre acestia putini sunt cei care au copii.

 20. Eu, care vreau raul copiilor // 28 septembrie 2016 at 23:01 // Răspunde

  Dragi compatrioți, care iubiti,teoriile conspirației, sunt sigur că în viață voastră măcar odată ați luat Aspirina, va invit acum sa cititi prospectul, să vedeți că puteti să muriti imediat, chiar și la 80 de kg. Iar voi cei care ați luat penicilina va anunț ca așa cum vaccinul are mercur așa și penicilina are mucegai puturos în compoziție. Știți de ce Islanda, este considerată, cea mai sănătoasă tara de pe pământ?? Va spun eu. Are programul vaccinărilor pus la punct și e OBLIGATORIU! Știu că nimeni si nimic nu va poate schimba părerea si probabil că de vină sunt masonii care vor să vă omoare copiii! Daca se poate un sfat umil: nu mai transformati excepția în regulă si regula in excepția. În rest toate cele bune si sănătate celor mici!

  • Draga compatrioate,nu teoriile conspiratiei ne intereseaza pe noi ci sanatatea copiilor nostri.Daca copiii nostri sunt sanatosi si nu cumpara de la farmacie nimic si nici nu au nevoie sa mearga la doctor unde ajunge industria farma, unde ajung doctorii?Exact, la FALIMENT.Deci putem exclude din start grija companiilor farma si a doctorilor pentru sanatatea copiilor nostri , existand un conflict evident de interese.
   Nu vorbim de aspirina sau penicilina pentru ca nu asta vor sa bage OBLIGATORIU in copii nostri.Hai sa ne limitam la vaccinuri.Si nu compara un banal antibiotic(destul de putin toxic) cu mercurul injectat(foarte toxic,letal la doze destul de mici), mai ales ca in vaccin exista in doze mari si alte toxine(hidroxid de aluminiu , formaldehida, polisorbat 80,fenoxietanol)

   Vaccinare obligatorie = contracte sigure si de lunga durata cu statul(bun platnic),comisioane imense din partea companiilor farma pt lobbystii provaccinare(cei din minister),boli autoimune sau alergii pentru copii nostri(medicatie pe viata in foarte multe cazuri, deci avantaj financiar companiile farma).In afara parintilor si a copiilor toti castiga.Ei se aleg cu banii nostri,iar noi cu copiii schiloditi pe viata in unele cazuri.

 21. Ok…dar…cu acei copilasi care au fost vaccinati si nu au patit nimic…in ce categorie ii incadram?norocosi? Ca deh…programul asta de “genocid” este de cand lumea si pamantul …
  Referitor la articol…oare eu sunt singura care a inteles ca acest om a optat pentru altceva decat ce se ofera gratuit ?…deci a ales sa isi vaccineze copilul…si nicidecum sa nu il vaccineze…anyway…cel mai bun doctor al copilului este parintele sau…deci degeaba va spune x si y daca e ok sau nu sa il vaccinezi ..pentru ca orice om cerebral va cantari aceasta decizie daca ii este favorabila sau nu copilului….si totusi…statistica in legatura u pojarul de anul trecut (7 cazuri 0 decese ) fata de cea de anul acesta (600 de cazuri 3 decese) nu va pune la indoiala un pic toate argumentele antivaccinare?

  • Nu e gratis.Vaccinurile “gratis” sunt decontate de stat , adica din banii nostri.Mi se pare normal , avand in vedere ca platesti asigurari de sanatate , sa poti sa alegi intre mai multi producatori , asta daca te decizi sa-ti vaccinezi copilul.Domnul avocat a ALES singur sa-si vaccineze copilul, pe propria raspundere si documentandu-se. Nu a fost OBLIGAT sa-si vaccineze copilul, asa cum ar vrea criminalii din minister.

   • Cele trei cazuri de deces au fost ale unor copii sub 1 an , deci nevaccinabili cu ROR(dupa schema nationala de vaccinare),care erau grav bolnavi inainte sa contacteze virusul rujeolic.E ca si cum ai spune ca un om care are SIDA sau cancer a murit de la o raceala.Avand in vedere ca si cei vaccinati pot face boala si sunt purtatori de virus e irelevant daca cei de la care a luat virusul sunt vaccinati sau nevaccinati.In 2012 au fost 7450 de cazuri de rujeola , nu 600 si atunci acoperirea vaccinala era mult mai mare. Nu a fost declarata vreo epidemie tocmai pt ca vaccinul se vindea bine pe vremea aceea si nu era nevoie de panica , frica parintilor si presiunea autoritatilor de a vaccina copii.

 22. Sau, imi poate spune cineva daca numarul copiilor nevaccinati sanatosi il depaseste lejer pe cel al celor vaccinati sanatosi ?

  • Comparatia este nepotrivita.Vaccinatii sunt cam 80% dintre copii.Daca vrei o comparatie relevanta , compara un lot de x copii nevaccinati cu un lot de aceeasi marime de copii vaccinati.Nu exista nici un studiu oficial in genul acesta.Ghici de ce?Pt ca ar scoate adevarul la iveala si acesta nu este in avantajul companiilor farmaceutice.Toate studiile care s-au facut sunt de genul: comparatie intre un lot x de copii vaccinati cu un anumit tip de vaccin si un lot de aceeasi marime vaccinat cu un alt vaccin, deci absolut irelevant.Si aceste studii sunt facute sau sponsorizate de companiile farma, adica e ca si cum ai pune lupii sa numere oile.

 23. Multe medicamente se produc prin inginerie genetica…ADN recombinat …vitale de altfel…de ex insulina! Ati citit vreodata prospectul aspirinei, paracatamolului sau al nurofsnului? Va asigur ca daca le cititi nu veti mai lua niciodata nici un medicament! Intr-adevar trebuie sa ai pregatire medicala ca sa si stii sa tragi concluzii dupa ce citesti un prospect. Domnule avocat nici noi nu ne dam cu parerea in ceea ce priveste chestiuni juridice! Asa ca incercati sa aveti incredere …sau apucati-va de studii medicale! In orice caz, copii sanatosi va doresc.

  • Exista studii despre recombinarea genetica a 6 tulpini de virusi diferiti dintr-un vaccin?Studii de siguranta exista?Dar despre efectele pe termen lung al acestui lucru?Ca efectele pe termen scurt le-am vazut anul asta la Hexaxim si bebelusii din Arges.Nu compara insulina(o substanta esentiala pt a trai in cazul diabeticilor) cu un vaccin (coktail toxic de mercur , aluminiu , polisorbat 80 , formaldehida si virusi sau fragmente de virusi).

 24. Sa aiba incredere in cine?In infractorii cu dosare penale care ne conduc?In cei care au mai incercat pana acum sa ne vaccineze cu forta contra aviarei (in conditiile in care nu era nici o epidemie) si sa ne nenoroceasca fetele cu Gardasil?In medicii care sunt amenintati cu pierderea licentei in caz ca nu-si tin gura sau care au comision din medicamentele prescrise pacientilor?Nici macar nu-ti trebuie studii medicale sa-ti dai seama ca nici una din categoriile expuse mai sus nu-ti vrea binele ci doar banii.Nu trebuie sa fii adept al teoriilor conspiratiei ci doar sa nu fii tampit.Daca ai si timp si interes sa citesti studii medicale(in categoria asta nu intra fituicile cu reclame si promotii ale firmelor farma)si experimente de laborator o sa descoperi si mai multe neconcordante intre ce-ti spun doctorii si ce se intampla de fapt.

 25. NU trebuie neaparat sa ai pregatire medicala ca sa intelegi ca un medicament iti poate face rau.Trebuie doar sa nu fii orb si sa stii sa citesti.Restul scrie pe prospect.Nu consuma nimeni de placere aspirina , nurofen sau paracetamol ci doar in caz de nevoie.Chiar si atunci e LIBER SA ALEAGA un tratament naturist sau homeopat ca alternativa.In prospect scrie efectele secundare(la nici unul din cele trei medicamente nu e mentionata paralizia ,epilepsia sau moartea), dozele recomandate in functie de greutate si varsta , varsta minima de la care poti sa administrezi substanta respectiva , contraindicatiile si reactia cu alte medicamente.
  Sunt pacienti care stiu mult mai multe despre boala lor si care s-au vindecat datorita propriilor eforturi si cu informare proprie decat doctorii care i-au tratat ani de zile fara succes.
  Si nu compara chestiuniile juridice cu viata si sanatatea copiilor nostri.

 26. S-au distribuit vaccinurile proaspat sosite.S-a reinceput vaccinarea si a aparut asta

  http://www.realitatea.net/sindromul-hemolitic-uremic-revine-3-copii-internati-la-marie-curie-unul-in-stare-grava_1987021.html

  Coincidenta?Sa vedem pe ce mai dau vina acum , ca Bradetul l-au distrus.Si e abia inceputul.Sper din suflet sa se vindece bietii copilasi care n-au nici o vina ca au parinti care nu gandesc.

 27. Dupa mine toate vacinurile sunt daunatoare. Eu sunt in Anglia si sora mea nu a vacinat nici unul din copii ei. Tot timpul a schimbat doctorul si i-a zapacit atat de mult de cap ca astia nu mai stiu daca au fost sau nu vaccinati copii. Eu va sugerez sa va schimbati doctorul.

 28. Felicitari si multumiri pentru cele scrise!
  Sunt multe, foarte multe lucruri gresite pe lumea asta, dar cand vine vorba de micutii nostri, este absolut revoltator.
  Eu nu pot sa inteleg cum acesti oameni care au jurat sa respecte viata si sanatatea, pot dormi noaptea linistiti – singura mea explicatie este ca aleg sa nu stie prea multe ca sa poata continua, aleg sa intoarca capul si sa dea din umeri (“ce pot sa fac eu, asa e sistemul”), aleg sa arunce responsabilitatea pe altii – “nu e vina mea, am facut doar ce mi se spune” – s.a.m.d
  Iar aceast argument nefondat, cum ca “toti o fac si nu s-a intamplat nimic” vine din lipsa oricarui argument real.
  Geniala propunerea cu semnarea de catre ei a asumarii responsabilitatii privitoare la urmarile vaccinului; daca sunt asa convinsi, ar trebui sa semneze, nu?

 29. Suntem un popor care se uita la capatos si maruta, un popor de inculti, dar care culmea, ne credem atoatestiutori. mai noi stin totul despre vaccinuri, stim cat de periculoase sunt ele si cat de nenorocite sunt. In schimb nu stim ce periculoasa este poliomelita cat de usor se transmite, cat de usor mori din cauz acestui virus. Peste tot se vorbeste despe cat de rele sunt vaccinurile, dar nu se vorbeste nici un cuvant de ce catastrofa se va intampla daca nu ne vaccinam copii. Acesti oameni care nu si vaccineaza copii, sa nu uite ca ei sunt sanatosi in ziua de azi fatirita faptului ca au fost vaccinati, datorita faptului ca parintii lor au fost oameni responsabili, si poate multi dintre ei au avut de a face cu o epidemie de poliomelita, meningita sau alta nenorocire de genul asta. Pericolul e langa noi, si noi ce facem? Ii deschidem usa. Va fi vai si amar de noi cand o edpidemie se va abate peste noi.

 30. Vorbeste in numele tau.E optiunea ta sa te uiti la Capatos si Maruta si sa fii incult.Eu si multi altii folosim timpul sa ne documentam.Ultimele doua cazuri de poliomielita au fost in Ucraina si cauzate , conform OMS, de vaccinul antipolio.Ia vezi ce usor poti sa ai in schimb reactii foarte urate si definitive de la vaccinul antipolio.Nu compara vaccinurilesi atunci nocive) si schema de vaccinare de acum 40-50 de ani cu cele de acum pt ca nu seamana in nici un fel.Parintii mei au fost complet ignoranti si m-au vaccinat fara nici cea mai mica documentare in domeniu.Am avut o copilarie cu destule probleme de sanatate aparute in preajma vaccinarilor.Unde ai vazut tu epidemie de meningita sau de poliomielita?Singurul pericol (pentru doctorii scriitori de retete si pentru companiile farma) e sa fim sanatosi si sa nu mai avem nevoie de ei.Daca nu ne mai vaccinam copiii sunt in pericol, in mare pericol doar veniturile lor.Din cauza asta si nu de grija copiilor mei sau ai altora faci si tu si ei propaganda provaccinare.Nu te impiedica nimeni sa te vaccinezi de cate ori vrei si cu ce vrei , atat pe tine cat si pe copiii tai daca asa crezi ca este bine , dar lasa-i pe altii SA HOTARASCA SINGURI ce-i mai bine pentru copii lor.

 31. Si daca vorbesti de epidemie ia vezi cum au crescut cazurile de moarte subita a bebelusilor , de leucemie infantila,de autism ,encefalita, de ADHD ,de intolerante si alergii , de dermatita atopica odata cu cresterea numarului de vaccinuri facute copiilor.Uita-te pe statisticile de afara ca doctorii nostri nu au voie sa raporteze reactiile postvaccinale.Asta e epidemie si e reala, in prezent, nu fanteziile tale cu poliomielita.Mai era unul la televizor , Streinu-Cercel, care ne ameninta cu milioane de morti , cu gripa porcina si aviara si uite ca traim si fara sa ne fii vaccinat.Tu du-te fuguta la farmacie si nu rata nici un vaccin.Fati-le pe toate sa nu te prinda epidemia nepregatit.

 32. stai linistit…copilul tau nu o sa contacteze nici o boala. Si stii de ce? Pentru ca ceilalti copii au fost vaccinati deja. Te-ai scos…rAD

  • Chiar daca te vaccinezi tot poti face boala.Practica a aratat ca aparitia anticorpilor specifici (daca apar,producatorul nu garanteaza asta) nu inseamna deloc protectie la boala respectiva.Poti avea anticorpi si totusi sa faci boala si poti sa nu ai anticorpi si sa nu te imbolnavesti.E una dintre cauzele lipsei de eficienta a vaccinurilor.Protectia individului prin imunitatea de turma se refera la o comunitate nevaccinata care a devenit imuna trecand prin boala, nicidecum la o comunitate vaccinata 95% cum ar vrea unii sa ne faca sa credem.Nu ma bucura deloc ca ceilalti copii au fost vaccinati.O perioada de timp dupa vaccinare sunt contagiosi , boala o pot face oricum si o pot transmite si copilului meu .Asa ca unde este protectia oferita de copiii vaccinati asupra copilului meu nevaccinat?De ce se tem la o gradinita sau scoala parintii copiilor vaccinati de prezenta copiilor nevaccinati?Nu pentru asta i-au vaccinat?Ca sa fie imuni la boala respectiva?Boala o pot contacta la fel de bine si de la un vaccinat, ca si de la un nevaccinat.Boala o poate face si daca il vaccinezi si daca nu.Forma sub care face boala e data de sistemul imunitar al copilului , iar un sistem imunitar bombardat cu aluminiu , mercur , formaldehida si fenoxietanol nu poate fii mai bun decat unul intact, nealterat cu toxinele respective.Eu stau linistit , dar tu poti sa stai?Si nu cred ca vei rade cand stapanii tai nu te vor mai plati pentru propaganda provaccinare.La ce argumente ai nu poti convinge nici un lobotomizat sa-si vaccineze copilul.

 33. spune-mi cu ce te vaccinesti ca sa iti spun de ce bolesti?
  lasand gluma la o parte haide sa fim realisti.
  vaccinurile in primul rand fac altceva decat lumea isi inchipuie…
  anuleaza gandirea afectand creierul transformandu-ne pe toti in niste legume usor de calit, prajit, fiert etc.
  fireste apoi vin bolile pentru ca totul merge pe “Project Management”.
  hai sa vedem ce le dam: un icter prelungit la bebelus (reactie la bcg banuiesc) care mai tarziu combinat cu stiu eu care vaccin da nu stiu ce complicatii…avem medicamentul X care nu face decat ameliorare etc..
  totul este conform planului…
  exemplu ni se dau tarile dezvoltate care sunt cazuti asa de rau in cap incat voteaza eutanasierea copiilor si sex cu animale.
  da..vedem efectele vaccinurilor doamna draga…tembelizarea societatii si transformarea omului in animal..da e un program cu bataie lunga..
  dar problema este ca mai exista cineva care se opune..
  se numeste Dumnezeu…care foarte des asculta rugaciunile parintilor si le da gandul bun…chiar parintilor vaccinati si afectati…acelorasi parinti care vor sa faca tot ce pot pentru copii lor.
  Din pacate Dracul este in intentiile aparent bune si in detalii…
  si mai introduc o idee zic eu buna..
  de ce credeti ca vi se cere carnetul de vaccinuri?
  pentru ca eventual in cativa ani in care te vei imbolnavi de ficat domnii cu farma sa stie ca acel vaccin a avut efect scontat..
  Project Management cu feedback garantat..
  Linistiti-va Parinti si faceti ce va spune inima de Parinte…
  cercetati si apoi luati decizii…este o lupta interna dar e musai sa o dati…asa macar veti spune intr-o zi ca ati facut totul…
  Sau va culcati pe o ureche si inchideti ochii zicand: Stie domnul doctor mai bine ca e om cu carte.

  Peace.

 34. si uite asa v-au mai indobitocit cu inca un subiect ca sa va luati ochii de la ce e important si anume satra de spagari si speculanti si conducerea tarii noastre de rahat.eu nu sunt dispus sa risc viata copilului meu prin a nu-l vaccina. ai mei m-au vaccinat si uite ca am supravietuit.
  daca copilul moare si nu l-ati vaccinat ce faceti?

  • Satra de spagari e direct implicata in vaccinare.Se obtin si se vor obtine in continuare profituri excelente din asta.Viata copilului o risti daca il vaccinezi , nu invers.Injectia cu aluminiu , mercur , formaldehida, fenoxietanol si fragmente de ADN strain numai sanatoasa nu este.De aceea te pune doctorul sa semnezi ca TU iti asumi responsabilitatea vaccinarii copilului si nu el , cum era normal si nici companiile farma care ar trebui sa garanteze siguranta , eficienta si calitatea produsului si sa ofere eventual daune.Altfel n-ar avea nevoie de acordul tau scris si semnat.Dar daca moare copilul dupa ce il vaccinezi sau ramane cu sechele ce faci?Te chinui toata viata cu el , doctorii nu recunosc asta ca reactie postvaccinala nici picati cu ceara(ii poate costa dreptul de a profesa) si statul nu te ajuta cu nici un ban ca doar ti-ai asumat singur raspunderea si ai si semnat.E plin internetul de marturiile parintilor care si-au distrus copiii cu vaccinuri.Oameni buni , daca aveti dubii puteti face copilului inainte de vaccin un panel de alergii si un test de metale grele si le puteti repeta dupa vaccin ca sa vedeti adevaratele efecte.Nu costa mult.Costa….cam cat costa un vaccin daca-l cumparati din farmacie.Nu va fie frica.Copii nevaccinati sunt foarte sanatosi,nu au vazut antibiotice , nu fac otite sau rosu in gat de 3 ori pe luna cum se intampla in ultima vreme cu copii vaccinati , iar parintilor li se spune ca e normal sa fie tot timpul bolnavi.Oameni buni , frica , lipsa de informare a parintilor , increderea oarba in medici(dezinformati la randul lor, sau platiti bine de companiile farma), dezinformarea bine platita din media contribuie la vanzarea coktailului toxic numit vaccin.Fiti destepti si cititi , informati-va si abia apoi decideti.Eu va spun sa va informati , nu sa aveti incredere in mine . Cei care va vand boala la seringa vor sa fiti total ignoranti , sa nu cititi nimic si sa aveti incredere oarba in ei.Nu-i lasati pe ai sa decida , ca nu sanatatea copiilor vostri ii preocupa, decideti voi , dar dupa o informare temeinica.

 35. Că PENTAXIM Sanofi Pasteur nu contine TIMEROSAL (numit DCI, sau sodiu-etilmercur-tiosalicilat, sau Merthiolate), cum gresit informeaza dl avocat, se vede in prospectul vaccinului de la http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002702/WC500145808.pdf .
  Ce vaccinuri contin TIMEROSAL si alte ingrediente se poate vedea aici: http://vaccines.procon.org/view.resource.php?resourceID=005206#hib-hep-b , unde e mai usor de cautat dupa bolile pe care le previn. Ex:
  – Hexacima Sanofi Pasteur – (DTaP-IPV-HB-Hib) împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului, hepatitei B, poliomielitei şi bolilor invazive cauzate de Haemophilus influenzae tip b (Hib);
  – PENTAXIM Sanofi Pasteur – vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic inactivat, adsorbit şi vaccin Haemophilus influenzae tip b, conjugat;
  – ENGERIX-B GlaxoSmithKline Biologicals S.A – vaccin hepatitic B.
  Se mai vede si aici: https://provaccin.wordpress.com/2014/08/29/cat-mercur-este-in-vaccinurile-din-romania/
  Informatiile despre vaccinuri nu se cauta in site-uri ca activenews.ro, care gresit iti spune ca la European Medicines Agency (EMA) ema.europa.eu vaccinul Hexaxim sau Hexacima nu figureaza în baza de date, desi acolo se vede ca era autorizat din 2013.
  Prospectele in limba română le cauti la amfms.ro (medicamente de uz uman – cauta medicament), si prin ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/nume medicament.
  La 29 February 2016, inainte de postarea lui Mihai Rapcea, prospectul pentru vaccinul Hexaxim era publicat de Asociatia Medicilor de Familie Mures http://amfms.ro/hexaxim-pentru-piata-din-kazahstan-apel-la-raportarea-de-reactii-adverse/ , iar cu o luna mai devreme o mamica l-a postat, nu în chirilică, ci in română, in blogul său – https://jurnalulcopilului.com/2016/01/26/vaccinul-hexacima-cand-se-face-si-cum-a-reactionat-david/.
  Cred ca Dl Mihai Rapcea isi face publicitate pe seama riscurilor vaccinarilor (cauzate de calitatea produsului, cat si de particularităţilor persoanei vaccinate) insirand neadevaruri.

 36. Nu sunt doctor și nici avocat. În același timp mă consider o persoană inteligentă care citește destul de mult si relativ bine informată. Si totuși atunci când am nevoie de o opinie medicală intreb un medic, la fel cum intreb un avocat când vreau să stiu ceva despre legi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii