Noutăți

Conferință în București: “Apa și fizica cuantică”, susținută de Prof. Dr. Marc Henry de la Universitatea din Strasbourg – 14 octombrie

 •  
 •  
 •  

Pe 14 octombrie 2017, Prof. Dr. Marc Henry va sustine in premiera in Romania doua conferinte pe tema unei noi paradigme in medicina: “Apa si fizica cuantica”. Evenimentul va avea loc la sala New York a Hotelului Pullman din Bucuresti, situat in Piata Montreal nr. 10 – World Trade Center.

Marc Henry este Prof. Dr la Universitatea din Strasbourg si unul din cei mai cunoscuti specialisti ai apei, sub toate aspectele sale: fizice,chimice, biologice si ale interactiunilor ei cu campurile electromagnetice. Studiile si lucrarile sale sunt in continuarea traditiei unui Linus Pauling sau Ralph Pearson, cu extensie în domeniul fizicii cuantice a campurilor.

Este un pasionat epistemolog si istoric al științei, cu o abordare filozofica asupra apariției fenomenului de constiinta. Din 2014 este președinte al asociației “Naturo-Quant” și formator în biochimie si fizica cuantică pentru medici, terapeuți și biologi. Este membru marcant in Consiliul redactional al revistelor de specialitate “Water” si Substantia”.

A publicat 146 lucrări științifice, citate de 9000 de ori in domeniile: chimie moleculară și supramoleculara, cristalografie, mineralogie, geochimie, nutriție si sănătate, stiința apei, fizica cuantică a bio-campurilor. Are la activ 18 Comunicari, 14 rapoarte tehnice și 8 cărți. Este autorul a 3 brevete de inventii si are peste 3000 ore de predare la nivel de licență și masterat.

Are un parcurs stiintific impresionant:

1980 Inginer Școala Națională de Chimie din Paris

1981-1985 Asistent de cercetare la CNRS Consiliul National de Cercetare Stiintific

1988 Doctor la Universitatea Pierre și Marie Curie (Paris VI)

1993-2004 Profesor universitar de clasa a doua (UNISTRA)

1999-2000 Președinte al juriului de licențe chimice.

2004 – profesor universitar de primă clasă (UNISTRA)

2010-2014 Formator în fizica cuantică și bio-fizico-chimie pentru medici, terapeuți și biologi

2014-2017 Președinte al asociației Natur’Eau Quant și formator în fizica cuantică și bio-fizico-chimia apei pentru medici, terapeuti si biologi

Din 2008, este membru in colegiul de redacție a revistei de specialitate “WATER”, iar din 2016 este editor la revista “Substantia”.

Este de asemenea expert la Academia Națională de Medicină (Comisia XX)

Foarte activ la nivel international in promovarea noile descoperiri stiintifice, a sustinut in jur de 200 de conferinte in Franța, SUA, China, Japonia, Anglia, Germania,Elveția, Belgia, Olanda, Elveția, Tunisia, Algeria, Maroc, etc.

Evidentiem dintre acestea conferinta “Aportul fizicii cuantice in biologie” sustinuta pe 12 aprilie 2014, în cadrul Colocviului “Noile logici ale vieții”, organizat de Universitatea Interdisciplinară din Paris, sub patronajul savantului si academicianului roman Basarab Nicolescu.

In acelasi an 2014 a participat la Colocviul UNESCO cu tema “Apa, electromagnetismul si coerenta cuantica” (1) , alaturi de personalitati de prestigiu precum:

– Luc Montagnier, Laureat Nobel in Medicina.

– Cedric Villani, Medalia Fields in Matematica;

– Giuseppe Vitiello, cercetator la Universitatea din Salerno in domeniul campurilor cuantice si coerentei in Biologie.

– Profesorul Carlo Ventura de la Universitatea din Bologna, cercetator in domeniul fenomenelor vibratorii la nivelul celulelor stem.

(1) https://blogs.mediapart.fr/bernard-sudan/blog/151014/un-nouveau-paradigme-en-biologie-et-en-medecine-leau-et-la-memoire-des-vibrations

(2) https://www.youtube.com/watch?v=zMWINlBvZiw

(2)Biografie completa a profesorului Marc Henry:

http://www.waterconf.org/participants-materials/2017/Marc%20Henry.pdf


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Conferință în București: “Apa și fizica cuantică”, susținută de Prof. Dr. Marc Henry de la Universitatea din Strasbourg – 14 octombrie

 1. daca … cineva o sa inregistreze conferintele , poate ne comunicati si noua pe ce site putem sa vedem acestea ( noi cei din provincie , care nu avem posibilitate de a ajunge la ele ). multumim .

 2. Chiar as dori sa am o inregistrare a acestei conferinte,pe youtube undeva.
  In privinta testelor facute de Masaru Emoto,mai sunt si altii care au incercat fotografierea cristalizarilor in diferite stari a apei si au pus pe net rezultatele lor?
  Adica sa replice fenomenul si sa il confirme.

 3. blenyesi olga // 18 octombrie 2017 at 7:58 // Răspunde

  Am platit taxa de inscriere dar nu am putut participa cum as putea obtine materialul conferintei

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii