Noutăți

Concluzii stupefiante după noua evaluare a matriţei antice din Sarmizegetusa Regia. Un expert a stabilit valoarea piesei unice în lume după un criteriu bizar

 •  
 •  
 •  

Matriţa antică descoperită în Sarmizegetusa Regia, în urmă cu şase ani, a fost evaluată din nou, de un fost arheolog în vârstă de 74 de ani, la soclicitarea instanţei, pentru a-i stabili valoarea. Concluziile expertizei sunt uluitoare!!!

Despre matriţa descoperită în urmă cu şase ani, în Sarmizegetusa Regia, unii pasionaţi de astfel de artefacte au susţinut că ar putea valora un milion de euro.

La prima evaluare efectuată de experţi, piesa din bronz scoasă la iveală în vara anului 2013 din Sarmizegetusa Regia a fost estimată la 560.000 de lei. O nouă expertiză a fost realizată recent, după ce Andreea Ciuciu, o tânără din Arad, a solicitat în instanţă despăgubiri de 500.000 de lei, pentru că ar fi participat la găsirea artefactului.

Tribunalul Hunedoara, unde se judecă procesul, a încuviinţat expertiza, însă raportul specalistului care a efectuat-o oferă informaţii controversate. După ce Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, propus pentru a evalua matriţa, ar fi refuzat solicitarea, de noua expertiză s-a ocupat dr. Ghiorghe Papuc (74 de ani) un fost arheolog din Constanţa.

Potrivit informaţiillor adevarul.ro, acesta a evaluat piesa la 200.000 de lei, iar motivul este uluitor. El a ajuns la concluzia că se impune un astfel de preţ pentru că „se pare că matriţa de la Sarmizegetusa Regia nu a fost folosită în Dacia”.

Vezi aici un material video cu momentul descoperirii matriței:

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Concluzii stupefiante după noua evaluare a matriţei antice din Sarmizegetusa Regia. Un expert a stabilit valoarea piesei unice în lume după un criteriu bizar

 1. Eu daca gasesc ceva de genul, il dau la fier vechi, ca oricum de la autoritati nu primesti nimic, sau daca ei ceva, dupa multi ani de procese si asteptari.

  • Daniel Roxin // 1 iulie 2019 at 17:58 // Răspunde

   Deci totul se reduce la ce banuti v-ar iesi din asta? Deci, daca nu primiti mare lucru, la dracu cu istoria! Ceva de ganul asta?

 2. cristian c. n. // 1 iulie 2019 at 20:21 // Răspunde

  Fiind vorba despre un sit arheologic,banuiesc ca nu prea ai voie sa scormonesti dupa nimic.Dar daca tot s-a intamplat sa observi ceva,anunti pe cei autorizati sa”scormoneasca”Asa ca o poza la panoul de onoare este cel mai frumos premiu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii