AIM radionica curs online

Noutăți

Complexul antic Koguryo din Coreea de Nord. Povestea statului Goguryeo, unul dintre “Cele Trei Regate ale Coreei”

Complexul de Koguryo este un sit arheologic fascinant. Aceasta ne oferă o imagine rară a culturii coreene antice și a mitologiei regatului Goguryeo. Între secolele 5 și 7 î.Hr, Goguryeo era unul dintre cele mai puternice regate din nord-estul Chinei. Cuprindea sudul Manciuriei și nordul Peninsulei Coreea. Împreună cu Baekje și Silla, Goguryeo a fost unul dintre Cele trei regate ale Coreei. Goguryeo a fost un participant activ în lupta pentru controlul peninsulei Coreene, precum și asociat în afaceri externe cu China și Japonia.

Pe parcursul celor 700 de ani de înflorire a regatului, acesta a fost condus de 26 de regi și a avut una dintre cele mai bune armate din zonă, militarii fiind instruiți încă din adolsecență în arta războiului și a supraviețuirii în condiții extreme. Goguryeo a capitulat în fața alianței Silla-Tang. După căderea sa, teritoriul a fost împărțit între regatele Silla Unificată, Balhae și Tang.

tomb tomb3

Astăzi, nu au rămas foarte multe urme ale acestui fascinant regat. Complexul Koguryo, situat pe actualul teritoriu al Coreei de Nord, oferă posibilitatea de a ne întoarce în timp și de a privi acele vremuri în care legendele erau vii. Situl arheologic este situat în apropiere de Phenian iar complexul include circa 10.000 de morminte din piatră, dintre care unele cu picturi murale remarcabile. Se crede că aceste picturi au fost făcute în memoria regilor sau a membrilor familiei regale și reprezintă cam singura sursă de informații despre istoria și cultura acestui regat.

Din păcate, multe dintre morminte au fost jefuite iar altele nu au fost examinate niciodată de către oamenii de știință, asta din cauza reticenței autorităților din Coreea de Nord, accesul în zonă fiind foarte strict.

complexa

tomb2 tomb4

sursa: ancient-origins.net/

sursa: http://whc.unesco.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii