Noutăți

Compania românească de IT SIMAVI proiectează arhitectura de sistem pentru MAGNETO – sistemul revoluționar inteligent de prevenire și investigare a criminalității

  •  
  •  
  •  

Conceptul fundamental al MAGNETO constă în stabilirea unui sistem de prevenire și investigare a criminalității, care se îmbunătățește singur permanent.

Proiectul european de cercetare și inovare va revoluționa capacitatea agențiilor de aplicare a legii de a face față volumului imens de date, extrem de diverse, care trebuie prelucrate în acțiunea de prevenire și investigare a criminalității.

Tehnologiile și soluțiile dezvoltate de un consorțiu format din 23 de parteneri din 11 țări europene vor permite autorităților să proceseze în mod consecvent date eterogene masive într-un mod mai eficient, permițând transformarea lor în dovezi solide în fața instanței.

Instrumentele MAGNETO vor fi integrate într-o platformă comună și instalate în facilitățile agențiilor, pentru a permite testarea practică în cazuri și condiții realiste.

În plus, partenerii juridici și etici ai MAGNETO ghidează și monitorizează continuu proiectarea și testarea tehnologiilor, din perspectiva implementării cerințelor juridice și etice relevante.

Ca partener tehnic, compania română Software Imagination & Vision (SIMAVI) a participat la proiectarea tehnică a arhitecturii sistemului și a interfețelor sale.

Echipa SIMAVI se ocupă și de integrarea software-ului și activitățile de testare. SIMAVI are o vastă experiență în proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare pentru Uniunea Europeană, fiind implicată de-a lungul anilor în 36 de proiecte de cercetare și dezvoltare.

Un set imens de instrumente de cercetare a fost proiectat de către parteneri. În prezent, suntem în faza principală de testare, în care demonstrăm capacitățile MAGNETO ale consorțiului nostru pe diferite cazuri ale autorităților polițienești”, spune dr. David Faure, coordonator științific și tehnic al proiectului MAGNETO.

Agențiile de aplicare a legii care sunt parteneri MAGNETO testează platforma din propriile sedii, pentru a respecta confidențialitatea și securitatea datelor  și pentru a dovedi că platforma MAGNETO este integrată în procesele lor.

De asemenea, îmbunătățește problema foarte importantă a acceptării de către toți a unor instrumente comune, deoarece uniformizează procedurile”, spune dr. David Faure, coordonator științific și tehnic al proiectului MAGNETO.

Agențiile de aplicare a legii au fost implicate în proiectul MAGNETO încă de la început, de la construirea de cazuri de utilizare, permițând partenerilor tehnici să aprecieze provocările unice cu care se confruntă ofițerii de poliție, pentru a oferi feedback membrilor consorțiului pe măsură ce fiecare versiune a platformei este demonstrată, rafinată și continuă să fie dezvoltată.

Contribuția și implicarea organizațiilor de aplicare a legii evidențiază nevoia unor astfel de instrumente, pentru a gestiona volumul și complexitatea din ce în ce mai mare a datelor pe care le conțin cauzele penale, potrivit Stiință și Tehnică.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii