Noutăți

CODUL ARUNDEL – Vechi manuscris în care Da Vinci detaliază zborul, mecanica, optica și vorbește despre apa de pe Lună e disponibil la descărcare pentru publicul larg

 •  
 •  
 •  

Pentru prima dată putem descărca o copie completă a unui manuscris vechi scris de Leonardo Da Vinci în care marele inventator detaliază numeroase descoperiri, precum zborul, mecanica, optica și vorbește chiar de… apa de pe Lună. O versiune completă online a uneia dintre cele mai importante lucrări ale lui Leonardo da Vinci, Codul Arundel, este disponibilă în prezent pentru descărcare gratuită de pe site-ul Bibliotecii Britanice. Leonardo di Ser Piero da Vinci, mai cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, a fost un pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de știință, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

Da Vinci este considerat a fi avut una dintre cele mai strălucite minți pe care lumea le-a cunoscut vreodată, iar scrierile sale încă influențează știința, tehnologia, medicina, arta și numeroase alte domenii, asta la aproape o jumătate de mileniu după moartea sa.

Versiunea electronică a lucrării lui Da Vinci a fost publicată în 2007 de Biblioteca Britanică, în colaborare cu Microsoft, dar noua versiune permite unui utilizator să vadă în detaliu scrierile lui Leonardo da Vinci și să “miște” practic manuscrisul ca și cum ar ține în mână o carte adevărată.

Manuscrisul a fost scris de geniul din Florența între 1480 și 1518 și include, de asemenea, schițe și grafică a unor avioane, parașute, submarine sau automobile. Codex Arundel ocupă locul al doilea ca importanță printre lucrările lui Leonardo da Vinci, în spatele celor douăsprezece volume ale Codului Atlanticului.

Leonardo-da-vinci-ancient-manuscript

sursa: http://www.bl.uk/turning-the-pages/?id=cb4c06b9-02f4-49af-80ce-540836464a46&type=book

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on CODUL ARUNDEL – Vechi manuscris în care Da Vinci detaliază zborul, mecanica, optica și vorbește despre apa de pe Lună e disponibil la descărcare pentru publicul larg

 1. cetățeanul tulburat // 5 septembrie 2017 at 17:18 // Răspunde

  Lumea nu cunoaște un fapt important și anume că Da Vinci a dispărut de pe fața pământului vreo doi ani, nimeni nu a știut despre el nimic, în opinia mea e posibil să fi stat pitit în arhiva Vaticanului și să fi avut acces la toate documentele care ne sunt ascunse de secole…În biografia lui apar legături cu mănăstiri, unde a studiat diverse, se știe că în trecut copiii erau școliți în biserici, mănăstiri să aibă frică de dumnezei etc. practic nu poți inventa avion și parașută dacă nu te inspiri de undeva, schițele au fost copiate și scoase la lumina, să nu uităm că hieroglife cu elicopter și avion există în Egipt de zeci de mii de ani și au fost descoperite în ultimul secol, doar că au fost ascunse de nisip, apoi într-o societate în care nu există știința balonului(dirijabilului) să te ridici de la sol cu ceva tu vii cu invenția avionului…sigur era și un motor pe acolo prin arhivă doar că el nu l-a observat…
  Eu unul suspectez Vaticanul că din când în când scoate câte un geniu, băgându-l în subteran între cărțile care nu sunt de pe planeta asta să scurgă niște informații pentru progresul poporului planetar.
  Mă întreb dacă Vaticanul cu tot ce ne ascunde ar fi fost localizat prin Turcia de exemplu, mai avea loc renașterea în Italia?! Nu e de mirare de ce atâtea minți luminate illuminati… prin Italia, Franța, Germania, Anglia etc. Ei își dau informațiile intre ei să ne țină pe noi restul în întuneric… Ei ne dau lecții cum să ignorăm trecutul și să trăim prezentul ăsta mincinos.

 2. Cetatene tulburat, nu poti evolua cat timp esti sub bocancul greu al unei religii idioate. De aia turcii n-au avut nicio treaba cu Renasterea. Turcii sunt acum ce sunt datorita lui Mustafa Kemal Ataturk care a inteles inaintea multora ca nu va merge cu Islam la nesfarsit. Au ramas evident musulmani, dar mult cizelati fata de restul.

  Si ba da. Eu cred ca poti inventa un avion sau o parasuta, fara sa te inspiri de undeva gen carti super secrete. La inventarea avionului, provocarile tehnice au fost in primul rand legate de aerodinamica si portanta. Motorul exista deja. Lucrurile s-au facut pas cu pas in decurs de sute de ani. Intr-un final, natura din jur este cea mai buna sursa de inspiratie. E suficient doar sa nu dormi pe tine si s-o observi cu un ochi mai tehnic.

  Sunt de acord ca traim intr-un fel de Matrix iar toate aspectele vietii noastre sunt de fapt fabricate si inoculate. Cu siguranta niste baieti stiu extrem de multe lucruri despre lumea asta. Intr-un final e vorba de control. Ca sa poti controla o masa de peste 7 miliarde care creste anual probabil cu minim 5%, ai nevoie sa fabrici multe aspecte ale vietii fiecaruia. E bine sau nu? Habar n-am. Instinctual cred ca nimeni nu vrea asta.

 3. cetățeanul tulburat // 9 septembrie 2017 at 18:14 // Răspunde

  Turcia am dat-o ca un exemplu, la fel de bine puteam da o locație în altă parte a lumii numai nu Italia sau vestul Europei, ideea era alta dar nu ai prins-o. Sigur că cu religia poți controla masele, nu contează confesiunea, toate urmăresc același scop…
  In legătură cu schițele avion, parașută, submarin, automobil și toate cercetările pe care nu avea cum să le facă doar în 45 de ani de viață de adult, apa de pe lună chiar nu avea de unde să știe că există, una e să faci schițe și alta e să le și realizezi fizic ca lumea să le și vadă cum funcționează să i se atribuie titlul de inventator…Eu dacă mă apuc să fac schițe cu toate ozn-urile pe care le-am observat în decursul vieții mele și le-aș prezenta lumii, cred că aș sfârși în spitalul de nebuni…Să nu uităm că a scris 3 codexuri, pe care unul i-a luat “14” ani să-l scrie, nici dacă își folosea 20% din capacitatea creierului, nu avea timp să exceleze în toate domeniile care ne sunt prezentate atâta timp cât nimeni din ziua de azi nu a fost contemporan cu el să ne spună ce și cum! Am văzut un film documentar despre viața lui Da Vinci în care e prezentată 25% din biografia lui. Nu au pomenit în film prietenia care o avea cu Papa de la Avignon și faptul că acolo a încetat din viață! Oare cei ce-l promovează se încurcă în minciuni?! Intr-o societate în care se purtau războaie cu sabia și catapulta, cineva apare și le inventează pe toate și rămân valabile până în prezent!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii