Noutăți

Cod roșu la Beijing: Capitala chineză este paralizată de astăzi și până joi. Școlile sunt închise iar activitățile în aer liber interzise

Autoritățile de la Beijing au luat decizia închiderii școlile și a stopării activităților exterioare din cauza unui val de poluare fără precedent care va lovi capitala astăzi, marți 8 decembrie. Codul roșu este estimat a ține până joi și este primul instituit vreodată în Beijing. În afară de interzicerea activităților în aer liber și închiderea unor instituții, și șoferii vor avea de suferit.

Mașinile cu numere de înmatriculare pare și impare vor circula alternativ, în zile diferite, iar cei care totuși sunt nevoiți să iasă din casă sunt avertizaţi să poarte măşti de protecţie și să nu se deplaseze mai mult de 30 de minute pe stradă.

china1 china2

Potrivit BBC, gradul de poluare la Beijing este de 300 de micrograme la un metru cub, adică de 12 ori mai mare decât nivelul considerat sigur de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La sfârşitul lunii trecute, în unele părţi ale Capitalei chineze, nivelul de poluare a fost chiar şi de 20 de ori mai mare.

Nici vremea nu pare să țină cu locuitorii metropolei, lipsa vântului și a umidității va face ca smog-ul de poluare cauzat în mare parte de arderea cărbunelui, a noxelor auto și a șantierelor de construcții să accentueze efectele pe care expunerea la un astfel de mediu le are asupra organismului uman.

sursa:bbc.com

traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii