Noutăți

Coco de Mer, copacul cu cea mai mare sămânță de pe planetă. Nuca sa de cocos poate cântării și 20 de kg.

În insulele Praslin și Curieuse din Oceanul Indian crește unul dintre cei mai exclusiviști palmieri din lume. Coco de mer (Lodoicea maldivica) se înalță la mai mult de 30 de metri deasupra solului, iar coroana sa face umbră pe o porțiune de circa 5 metri în jurul trunchiului. Nuca de cocos a acestui arbore atinge o greutate de circa 20 de kg și este cea mai mare sămânță a unei plante de pe Pământ.

Această nucă a fost pentru multă vreme sursă de mister pentru locuitorii din Maldive. Aici, cu secole în urmă, copacul Coco de mer era complet necunoscut, însă astfel de nuci ajungeau la țărm aduse de curentul puternic al oceanului. Datorită formei și dimensiunii sale neobișnuite, nuca de cocoș era privită ca un afrodisiac extrem de puternic oferit de mare…Mulți marinari care vedeau aceste fructe plutind se gândeau că sunt rodul unor copaci subacvatici aflați pe fundul oceanului Indian. Această credință a dat copacului numele de “coco de mer”, care tradus ar însemna “nuca de cocos a mării”.

Cultivarea în afara habitatului este destul de rară datorită lentorii germinației și a legilor care controlează exportul de semințe.

coco-de-mer-106 coco-de-mer-62 coco-de-mer-92 coco-de-mer-112 coco-de-mer-86

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii