Noutăți

Clădirea construită de sus în jos. Unde se află?

În Madrid, Spania, există o clădire cunoscută de localnici ca fiind “El Enchufe” sau Turnurile Columbus. Unii spun că este cea mai urâtă clădire din Madrid. Cu toate acestea, Torres de Colón a fost cea mai înaltă clădire a Madridului în anul 1976, și este una dintre puținele construcții din lume realizate… de sus în jos.

Mai întâi constructorii au creat cei doi stâlpi de beton. Apoi, etajul cel mai de sus a fost ridicat și atârnat cu ajutorul unor cabluri din oțel. Restul etajelor au urmat de sus în jos. Numai cele trei etaje de jos, inclusiv subsolurile, au fost construite în mod normal de la bază. Fațadele de sticlă sunt acoperite cu maron iar structura tip plug-in a fost adăugată mai târziu în partea superioară.

Metoda de construcție de sus în jos este considerată a oferi economii semnificative în ceea ce privește costul și timpul, deoarece acestea permit construcția podelelor la nivelul solului și ridicarea la ultimul nivel al construcție într-un mod mult mai ușor decât construcția de schele necesare muncitorilor pentru lucrul la mare înălțime.

torres-de-colon-12 torres-de-colon-22

Torres-de-Colon-composite2

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/09/the-building-that-was-built-from-top-to.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii