Noutăți

Ciudățenia din Țara Cantoanelor. Cum a ajuns La Fourchette, cea mai înaltă furculiță din lume, în… apele lacului Geneva?

  •  
  •  
  •  

Ceea ce statuia Micii Sirene este pentru Copenhaga, o gigantică furculiță de oțel inoxidabil este pentru orașul Vevey, aflat în partea de est a Elveției. În timp ce sirena de bronz privește către mare, așteptându-și prințul, La Fourchette așteptă, parcă, o mână de uriaș, capabilă s-o scoată din apele lacului Geneva, acolo unde a fost „înfiptă” în urmă cu 10 ani. Furculița cântărește peste 421 de kilograme și are o înălțime de 9 metri. În urmă cu trei ani a fost declarată cea mai înaltă furculiță din lume și, încă de la amplasarea sa în actuala locație a devenit un simbol al orașului.

Nu puțini dintre turiști își pun întrebarea: cum de-a ajuns uriașa furculiță în Lacul Leman? Neobișnuita operă de artă a fost creată încă din 1995, pentru a celebra cea de-a zecea aniversare a unui muzeu cu tematică alimentară al orașului (numit Alimentarium). Colosala ustensilă a fost proiectată de sculptorul Jean-Pierre Zaugg și a stârnit instantaneu interesul cetățenilor și turiștilor. Totuși, în 1996 a fost expediată într-o grădină din Littau, Lucerna. Apoi, furculița-gigant a fost adusă la Vevey în 2007, pentru o expoziție de tacâmuri. Ulterior, consiliul local a considerat că furculița s-ar integra de minune în peisajul Lacului Geneva (Leman) – unul dintre cele mai mari lacuri ale Europei occidentale. De atunci, La Fourchette stă în picioare, ca un simbol al ineditului, pe un fundal dominat de către ape întinse și munți grandioși.

1

2

c

4

b

a

Sursa: www.atlasobscura.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii