Noutăți

Ciudatele lumini de pe cerul mexican apărute simultan cu seismul de 8.2 magnitudine produs săptămâna trecută (video)

Masivul cutremur cu magnitudinea de 8,2 grade care a lovit Mexicul la săptămâna trecută a avut și un efect secundar fascinant, pe cerul mexicanii de abia ieșiți de spaimă din clădiri fiind martorii unor lumini misterioase pe cer. Multe clipuri video au apărut pe rețelele sociale prezentând astfel de flash-uri luminoase, provocate chiar de cutremur. Mai exact, luminile provin dintr-un anumit tip de rocă.

“În anumite tipuri de roci această acumulare de energie eliberată în momentul producerii unui cutremur poate destrăma perechile de atomi de oxigen încărcați negativ în sol, permițându-i să se reverse până la suprafață ca un curent electric prin fisurile pământului. Dacă există suficienți atomi, aceștia pot ioniza buzunarele de aer și pot forma o plasmă sau un gaz încărcat, care emite lumină”, a declarat Leila Ertolahti, profesor adjunct de geologie la Universitatea Farleigh Dickinson.

Cutremurul din Mexic a fost cel mai puternic seism produs în ultimii 100 de ani în țara din America Centrală. Cu o magnitudine de 8,2, tremurul a fost resimțit de la peste 966 km de epicentrul.

sursa:http://www.sciencealert.com/strange-earthquake-lights-accompanied-mexico-s-8-2-magnitude-earthquake

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Ciudatele lumini de pe cerul mexican apărute simultan cu seismul de 8.2 magnitudine produs săptămâna trecută (video)

  1. Cutremur, ca cutremur…daca nu e haarp atunci de ce si 3 uragane in acelasi timp aproape? O fi Dumnezeu satul?

  2. cetățeanul tulburat // 11 septembrie 2017 at 16:35 // Răspunde

    Se trimite o undă electromagnetica în ionosfera…iar ionosfera o respinge cu forță înapoi spre pământ producând un cutremur, bandiții îi calculează și traiectoria că pică exact unde își doresc…unda nu vine inapoi la întâmplare.

  3. Defapt se trmite o unda ce ridica stratul de ionosfera intr-un anumit punct,nu pe tot cerul. In locul gol celalalte strate urca si umpland locul,distabiliza atmosfera. Atunci se produc tornade de foc unde sunt gasiti multi delfini morti taiati ca de laser cu arsuri ca dovada,se produc uragane, au calculat unde dai si unde crapa deci pot folosi ca arma. Cand raza de 1 miliard GHz(care este mult mai mare dar concentrata) nu este pusa in atmosfera,atunci este introdusa in pamant. Normal cu 25w ei pot sti toate zacamintele naturale pe tot globul(stiu ce este la noi). De ce un miliard GHz?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii