Noutăți

Citatul Zilei – Mihail Sadoveanu despre GETO-DACI și BUREBISTA: „Aș înclina să mă bucur mai mult de o origine geto-dacică, întrucât…”

  •  
  •  
  •  

Mihail Sadoveanu, creatorul inițiatului dac Kesarion Breb, viitorul Deceneu al XXXIII-lea din romanul Creanga de aur, recunoștea că el se simte un urmaș al dacilor, nu al romanilor:

„Aș înclina să mă bucur mai mult de o origine geto-dacică, întrucât acești vechi pământeni, geto-dacii, se bucurau de o reputație excelentă în lumea antică, pe când despre romani nu se poate vorbi numai de laude. În sfârșit, în ceea ce mă privește, mă simt onorat de a fi coborâtor din băștinașii care erau sub oblăduirea vechiului nostru rege – Burebista”.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Citatul Zilei – Mihail Sadoveanu despre GETO-DACI și BUREBISTA: „Aș înclina să mă bucur mai mult de o origine geto-dacică, întrucât…”

  1. Dar cred ca orice roman intreg la minte, in adancul sufletului lui, simte ca 80%-90% este DAC.Desi fac parte dintr-o gen. mai veche si am invatat ca suntem urmasii ai romei,niciodata nu am simtit ca as avea ceva in comun cu vechii romani. Ganditi-va ce popor din vremea aceea se bucura cand murea? Nu degeaba li se spunea ca sunt “cei mai viteji si mai drepti dintre traci”.Daca astazi am avea aceesi metalitate ca stramosii nostrii, ce am reusii sa facem, din toate punctele de vedere!

  2. POPESCU IULIANA // 11 februarie 2018 at 17:08 // Răspunde

    INTELIGENT

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii