Noutăți

Citatul Zilei: Lactantius (scolul IV e.n.) despre Împăratul Galerius: A vrut să schimbe titulatura Imperiului Roman în… Imperiul Dacic. Află mai multe!

 •  
 •  
 •  

Lactantius despre împăratul roman de origine dacică GALERIUS: “Când primise titlul de imperator, s-a declarat inamic al numelui de roman, vrând să schimbe titulatura Imperiului, care să ne se mai cheme roman, ci dacic.” (În lucrarea De mortibus persecutorum)

Lactantius a fost un autor creștin timpuriu, consilier al împăratului Constantin cel Mare. A trăit între anii 250-325 e.n., fiind contemporan cu dacul Galerius, care a condus Imperiul Roman între anii 305-311 e..n.

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Citatul Zilei: Lactantius (scolul IV e.n.) despre Împăratul Galerius: A vrut să schimbe titulatura Imperiului Roman în… Imperiul Dacic. Află mai multe!

 1. Probabil Romanii erau daci !

 2. Stiti de unde vine cuvantul “paloș”?
  Nu stiti. Ok. Iar va spunt tot eu. Asta e.

  Vine de la “phalx-ul” dacic care de fapt nu era o unealta de folosit la razboi ci una de folosit in agricultura si anume pentru taiat culturile de plante cu tulpuna inalta, cum ar fi soiurile de mei, canepa, etc (porumbul nu era sosit pe-atunci) si care se naște din onomatopea “phalș” (pronuntat pe romaneste), adica sunetul pe care il scoate instrumentul in cauza cand este folosit. Acuma, ca mergea brici si la razboi… se cheama ciubuc pentru baietii destepti.

  🙂

  PS
  Apropo de mei:
  o sa vorbim si despre mamaliga si malai dar altadata.

 3. cetățeanul tulburat // 27 ianuarie 2017 at 6:12 // Răspunde

  Stau și mă gândesc cum poți să ștergi din istorie un popor/neam?
  Să distrugi tot ce au construit, să acoperi ruinele cu moloz sau gunoi, să dispară scrieri scrisul, să le schimbi religia, să le bagi în cap urmașilor că trebuie să creadă într-un Iisus și nu în Zamolxis, să nu mai rămână vreo urmă de dac, să nu intereseze pe nimeni din ticăloșii care conduc țara la arheologie să ne descoperim strămoșii…practic cine au fost dacii și strămoșii lor, de s-au dorit a fi desființați și dați uitării?! Sunt multe verigi lipsă din istoria care ni se povestește…să ne mai gândim că “părintele istoriei” sanchi…povestea despre daci geți că erau cei mai cei, păi despre care daci povestea, pe vremea aia străbunul lui Burebista nici nu era născut?! Apoi ar trebui să ne întrebăm cine erau stră străbunii dacilor pe care noi încercăm să îi descoperim, adică acum 3 mii de ani de exemplu?! Cam trăim în beznă și cineva tot ne pune să credem în spiridușul pădurii…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii