Noutăți

Citatul Zilei – Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa: România este singura țară din Europa care…

 •  
 •  
 •  

Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa:

Civilizația dacică este magnifică. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și aceasta este cea mai importantă moștenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viața lor, iar viața lor era natura.

Aveți peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărata ei valoare. Dupa părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Și ăsta este un lucru rar si excepțional, de care puteți să fiți mândri. Nici la Luvru, nici la British Museum și nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur și aceste muzee, dar ele aparțin altor culturi decât ale țărilor respective. Este regretabil că voi, românii, nu ați profitat de aceasta istorie scrisă în aur, așa cum ați fi meritat. Și când spun “ați fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forța pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii. Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obținut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton.

Voi, poporul român, puteți să vă mândriți cu originea voastră și să vă considerați cel puțin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă”

Sursa citat: Formula As


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Citatul Zilei – Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa: România este singura țară din Europa care…

 1. Zombie astia care protesteaza pt. ceva care nici nu stiu ce, dar protesteaza, pt. o istorie adevarata si un invatamant si o identitate istorica nici nu s-ar sinchisi sa se de-a jos din pat. Pacat ca se se lasa manipulati.

 2. Am fost,suntem si vom fii azi,maine si intotdeauna pe aceste meleaguri asa cum am fost primii de la inceputuri!Aurul nostru e purtat in gena noastra ancestrala,in inima,minte,trup si suflet,in barbat,femeie si copii,familie,comunitate durabila si tara,trecut prezent si viitor uniti intr-un singur gand,privire si judecata!Noi romanii suntem aurul acestor tinuturi carpatice!Suntem mandrii de acest castig multimilena,datorita,bunatatii,iubirii,credintei si cunoasterii noastre stransi uniti cu natura mama,tatal pamant,unchi codrii si creste muntoase,copii susur de ape si izvoare cristaline,nepoti cu raze de soare-n par si spice de grau in brate,in mirosul de paine si ospitalitate aburind!

 3. “Voi, poporul român, puteți să vă mândriți cu originea voastră și să vă considerați cel puțin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă”
  Putem sa ne consideram cel putin egali cu popoarele europei ?! … tot ultimi oameni !

 4. nu…pentru ca acceptam titluri de imprumut(Stefan Iojica,cancelar al Ardealului, pe vremea lui Sigismund Bathory).Titlurile de imprumut sunt ca si hainele de imprumut;ori prea largi ori prea strimte….

 5. Un dac ce n-a uitat! // 27 ianuarie 2017 at 3:32 // Răspunde

  Munca este aurul nostru! Numai uniti, prin munca si efort si multe incercari esuate vom putea reintregi spiritul dacic din inimile noastre stafidite de tentatiile vremii tulburi in care traim.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii