Noutăți

Cireși înfloriți, un spectacol al naturii. Galerie foto

Puține locuri din lume ajung să fie primăvara atât de impresionante ca cele din Japonia. Delicatețea florilor de cireș este una dintre minunile naturale cele mai frumoase ale planetei și nimic nu se poate compara cu mersul pe jos, pe sub crengile încărcate cu aceste flori!

Pentru a sărbători sosirea primăverii în Japonia, National Geographic a invitat membrii săi să-și prezinte cele mai bune fotografii cu celebrii copaci de cireși japonezi înfloriți.

Japonezii iau foarte în serios această perioadă a anului. Agenția de meteorologie oferă și previziuni cu privire la perioada în care florile de cireș sunt gata să înflorească.

primavera-flores-cerezo-sakura-japon-national-geographic-4Sakura este numele florii cireșului japonez. Florile sunt admirate pentru frumusețea lor, iar lemnul este întrebuințat pentru mobilă de înaltă calitate, sculptură sau pentru imprimatul stampelor. Sakura este indigenă în Japonia, China, Coreea și India, dar poate fi găsită și în Filipine, Canada, SUA, Germania și Marea Britanie.

primavera-flores-cerezo-sakura-japon-national-geographic-3“Pe când floarea de cireș simbolizează în China frumusețea feminină, în Japonia ea simbolizează mai degrabă natura efemeră a vieții. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, sakura a fost folosită de autoritățile japoneze pentru întreținerea sentimentelor naționaliste și militariste în rândul populației. Piloții sinucigași kamikaze își pictau câteodată flori de sakura pe avioane sau luau cu ei crengi de sakura. Simbolismul legat de Japonia este într-atât de puternic încât, de exemplu, în Coreea cu prilejul aniversării a 50 de ani de la eliberarea de sub ocupația japoneză, autoritățile coreene au tăiat toți pomii sakura din grădina Palatului Gyeongbok din Seul, care fuseseră plantați de autoritățile coloniale japoneze.” (Ohnuki-Tierney, Emiko. Kamikaze, Cherry Blossoms, and Nationalisms)

cherryblossom

primavera-flores-cerezo-sakura-japon-national-geographic-2

primavera-flores-cerezo-sakura-japon-national-geographic-12

primavera-flores-cerezo-sakura-japon-national-geographic-13traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii