Noutăți

Circa 75 % din țigările electronice conțin un compus chimic extrem de dăunător organismului uman

Comercializarea țigărilor electronice a luat amploare în ultimii ani mai ales în rândul celor care doresc să scape de țigările tradiționale și de a mai inhala tutun. Însă oamenii de știință atrag atenția că o mare parte din țigările electronice pot fi și ele dăunătoare organismului uman, cei drept într-o mai mică măsură. Potrivit experților în sănătate publică de la Universitatea Harvard, unele țigări electronice pun în pericol sănătatea plămânilor noștri prin inhalarea unui compus chimic, numit Diacetyl, ce este utilizat pentru parfumarea mirosului emanat de aceste țigări.

Compusul Diacetyl poate cauza inclusiv o boală foarte gravă, Bronșiolita Obliterantă. Această afecțiune duce la apariția unor polipi la nivelul lumenului căilor respiratorii. În momentul în care compusul Diacetyl este inhalat pe o perioadă lungă de timp, poate reduce fluxul de aer din plămâni prin obstrucționarea bronhiilor .

“Recunoașterea pericolele asociate cu inhalarea chimicalelor introduse pentru aromatizare sau parfumare poate duce la Bronșiolită Obliterantă. Trebuie menționat faptul că acest compus, Diacetyl precum și alte substanțe chimice de aromatizare cu efecte similare sunt folosite în multe alte produse. Înclusiv în popcorn, alcool sau bomboane folosite de fumători”, a declarat Joseph Allen, expert în sănătate publică la Universitatea Harvard.

Țigara electronică a fost inventată de Hon Lik în 2003, un farmacist chinez, și a fost introdusă pe piață în anul următor. Compania pentru care a lucrat, Golden Dragon Holdings, a început să vândă peste hotare în 2005-2006 și și-a schimbat ulterior denumirea în Ruyan. Din 2007, acest tip de țigări electrice sunt fabricate și vândute în întreaga lume.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii