Noutăți

Ciocolata neagră îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Cum ar trebui să o consumăm?

  •  
  •  
  •  

Nu subestimați puterea ciocolatei negre! Studiile arată că acest tip de ciocolată îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Un aport zilnic de flavanoli de cacao stimulează performanțele cognitive în moduri remarcabile. Cacaoa şi ciocolata conţin acești compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli. Aceștia îmbunătăţesc inclusiv fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria, mai ales la persoanele trecute de prima tinerețe. Cercetătorii au descoperit de asemenea faptul că ciocolata îi poate ajuta pe cei care au insomnii sau sunt foarte stresați.

Consumul regulat de cacao și ciocolată ar putea avea efecte benefice asupra funcționării cognitive în timp. Există totuși și riscuri pentru sănătate dacă alegem să le consumăm în mod regulat. Acestea sunt în general legate de valoarea calorică a ciocolatei, a unor compuși chimici inerenți ai plantei de cacao, cum ar fi cafeina și teobromina, și o varietate de aditivi pe care îi adăugăm la ciocolată, plus zahărul sau laptele.

Deci? Concluziile studiului ar fi că putem consuma ciocolată neagră, câteva tablete zilnic, însă ar trebui să fim foarte atenți la ce alte alimente bogate în zaharuri mai mâncăm în ziua respectivă. Putem să alegem acest tip de ciocolată care nu doar că are un gust bun dar ne și ne ajută să ne îmbunătățim memoria, sau putem alege să mâncăm tot felul de dulciuri, la fel de gustoase, însă care cu siguranță fac rău organismului nostru pe termen lung.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/chocolate-improves-memory-vision-sleep/

sursa: https://www.cocoavia.com/why-it-works/cocoa-flavanol-benefits/what-are-cocoa-flavanols

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii