Noutăți

Cine a inventat mâncarea congelată?

Astăzi găsim pe rafturile magazinelor produse congelate extrem de variate, de la preparate din carne și până la simple pungi de mazăre. Existenţa mâncării congelate este datorată în mare parte lui Clarence Birdseye, care a dezvoltat un proces de congelare rapidă a mâncării încă din 1920. Între 1912 şi 1917, doamna Birdseye a avut ocazia de a asista și învăţa o tehnică veche a indigenilor de păstrare a peștelui proaspăt prin îngheţare.

Șase ani mai târziu, fondează o companie în New York care vindea peşte congelat. Ideea nu a fost pe placul consumatorilor care au spus că mâncarea îşi pierde gustul şi textura. Compania intră rapid în faliment, însă Birdseye nu renunță la visul său și își mută operațiunile în Gloucester, Massachusetss, un centru al industriei peştelui. Şi-a cumpărat echipament şi a patentat un nou proces de congelare însă problemele nu au întârziat din nou să apară, din cauza lipsei maşinilor frigorifice pentru transport s-au a frigiderelor din magazine. Afacerea nu prea producea profit.

Potrivit celor de la History.com, compania Postum-Cereal Company a simțit totuși potenţialul afacerii lui Birdseye şi îi cumpără patentul în 1929. Totuși, marea majoritate a americanilor au început să accepte acest tip de mâncare congelată de abia în 1940, în timpul celui de-al Doilea Război mondial.

sursa: history.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii