Noutăți

Cine a inventat telefonul mobil? Descoperă-i istoria!

  •  
  •  
  •  

Vă mai amintiți vremurile în care telefoanele mobile erau extrem de rare, în care doar câțiva dintre prietenii noștri aveau un asemenea dispozitiv ? Astăzi, este greu să ne imaginăm o lume fără telefoane mobile. Însă cine le-a inventat? Pentru a descoperi răspunsul la această întrebare, trebuie să ne uităm înapoi în timp…

Alexander Graham Bell a inventat telefonul în 1876. Mai apoi, în 1900, la 23 decembrie, undeva într-o suburbie a Washington D. C., un anume Reginald Fessenden realiza primul apel telefonic fără fir. Acesta a fost primul care a vorbit prin intermediul undelor radio, reușind să trimită un semnal audio de la un turn de radio la altul.

Mai apoi, în 1947 un inginer pe nume William Rae Young a propus ca turnurile de radio să fie aranjate într-un model hexagonal pentru a le permite acestora formarea unei rețele de telefonie. Prin anii 1960, inginerii de la Bell Labs, Richard H. Frenkiel și Joel S. Engel, au reușit să dezvolte tehnologia care a sprijinit proiectarea de către Young a unei rețele celulare. Însă AT & T nu primește aprobare de la Federal Communications Commission (FCC) pentru a dezvolta o rețea de telefonie mobilă decât în 1977. La patru ani de la invenția primului telefon complet mobil.

fff

La 3 aprilie 1973, Martin Cooper, un inginer electronist care fusese angajat în trecut pentru AT & T, dezvoltă sub brandul Motorola, compania pentru care lucra, primul telefon complet mobil. Prototipul a fost numit Motorola Dyna-Tac. Avea 9x5x1.175 inch, 30 de circuite și cântărea 2.5 kg. Timpul maxim al unei conversații era de 35 de minute, iar timpul de reîncărcare era de 10 ore. Prețul primului telefon mobil a fost de 3500 $.

sursa: science.howstuffworks.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii