AIM radionica curs online

Noutăți

Cine a fost cel mai bogat om al Antichităţii… Prin ţara lui curgea aurul şi argintul…

Regele unui regat din Asia Mică a fost cel mai bogat monarh din antichitate şi unul dintre cei mai avuţi din antichitate. Bogăţia sa era atât de mare încât a ajuns proverbială până astăzi. Regatul său era totodată un mare centru cultural al antichităţii clasice.

Croesus este sinonim cu bogăţia. Dacă vrem să spunem despre cineva că este putred de bogat, precizăm că ”este bogat precum Croesus”. Iar acest personaj ajuns deja legendar în materie de bogăţie, a fost un om în carne şi oase care a trăit în Asia Mică cu 500 de ani înainte de Hristos.

Mai precis, a fost rege al Lydiei, un regat prosper din Asia Mică. Croesus şi-a fascinat contemporanii cu averile sale şi totodată a fost un pion politc şi cultural foarte important atât pentru lumea greacă dar şi pentru cea din Asia Mică.

Lydia a fost un regat antic situat în vestul Asiei Mici. Acum 2000 de ani, adică în anul 500 îHr, Lydia era un pol al bogăţiei în lumea antică. Lydia, alături de alte regate din Asia Mică era o rămăşiţă din vechiul imperiu hittit.

Faţă de alte regate din aceeaşi regiune, Lydia avea un uriaş avantaj geografic. Mai precis era străbătut de râul Pactolus. Acesta era renumit pentru depozitele sale de electrum, un aliaj de aur şi argint.

Datorită acestei bogăţii constante, lidienii au reuşit să ridice unul dintre cele mai impozante oraşe ale lumii antice, oraşul Sardis. Aici electrum era rafinat în aur şi argint…

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii