Noutăți

Cinci broscuțe ostenite s-au cățărat, neinvitate, în cârca unui pui de crocodil. Nici măcar nu le-a interesat unde vor fi cărate! Galerie foto

Obosite de-atâta țopăit, cinci broscuțe buclucașe s-au cățărat, rând pe rând, în cârca unui pui de crocodil. Fotografiile hazlii, și deopotrivă înduioșătoare, realizate de către un bărbat din Jakarta, au făcut înconjurul lumii.

2

Greșeala majoră a micuțului crocodil a fost că i-a îngăduit primei broscuțe să i se urce în spate. Sau poate că, timid fiind, i-a fost rușine s-o refuze. Știți cum se spune despre profitori: îi dai un deget și-ți ia toată mâna. Dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan!

3

Așa a pățit și micul crocodil, cu brotăceii exploatatori. La scurtă vreme s-a pomenit cu o întreagă gașcă, în spinare. Mai dă orăcăitoarele jos, dacă poți! După ce fiecare dintre ele și-a găsit o poziție confortabilă, broscuțele așteptau pornirea „vehiculului” amfibiu și submersibil. Au cam avut de așteptat, până s-a urnit. Dar, de frică să nu le ocupe altcineva locul, broscuțele n-au mai coborât.

4

Mini-crocodilul nu dădea semne de grabă. Ori așa îi era firea, înceată. Ori povara i se părea prea grea. Ori i s-a părut revoltător ca el, membru (la scară redusă) al unei specii temute în întreg regnul animal, să fie pus în umilitoarea ipostază de a fi utilizat pe post de taximetru de către o gașcă leneșă și colorată de batracieni.

5

Umblă zvonul că, pân′ la urmă, puiul de crocodil s-a pus în mișcare, spre bucuria broscuțelor. Deoarece brotăceii și mini-crocodilul nu comunicau în același grai, probabil că nu s-au înțeles asupra destinației. Dar broscuțele, în oboseala lor, păreau atât de încântate că și-au găsit un mijloc de transport, încât nu mai conta unde anume le-ar fi purtat acesta. Oare nu le-o fi spus nimeni, dintr-ai lor, că nu-i bine să pleci cu necunoscuții?

Mai târziu, cineva s-a întrebat, cu justificată și adâncă îngrijorare: „dacă le-o fi dus la un restaurant franțuzesc sau italian?”

1

Tomi Tohăneanu

Sursă: www.thesun.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cinci broscuțe ostenite s-au cățărat, neinvitate, în cârca unui pui de crocodil. Nici măcar nu le-a interesat unde vor fi cărate! Galerie foto

  1. Multumesc Tomi Tohaneanu pentru zambetul ce mi l-ai adus in dar!
    Adorabil subiectul si articolul foarte bine scris!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii