Noutăți

Cifrele imense ale Catedralei Mântuirii Neamului. 120 de metri înălţime, 600 de ferestre, 100.000 mc de beton

StirileProTv: Catedrala Mântuirii Neamului are aproape 60 de metri şi este doar la jumătate din înălţimea finală. Turla principală, numită ″Pantocrator″⁣, va măsură 120 de metri. Şase sute de oameni lucrează în 3 schimburi pentru a finaliza lăcaşul de cult până în dată de 30 noiembrie 2018, când va fi sfinţit. Cel mai probabil catedrala va fi pardosită cu piatră iar pereţii din interior vor acoperiţi cu mozaic. Fără finisaje construcţia va costă peste 90 de milioane de euro.

A început deja construcţia celor 6 turle care vor ajunge la 60 de metri înălţime. Acolo va fi turla clopotului cu o înălţime de 80 de metri, dar impresionantă va fi turla principala la care se lucrează şi în acest moment, cu înălţimea maximă de 120 de metri. Tot ce ţine de construcţia Catedralei Neamului este la scară largă. Până acum s-au folosit peste 100 de mii de metri cubi de beton, peste 40 de mii de tone de armătură şi 8 mii de metri cubi de ciment.

catedrala 1

La nivelul 0, vor încăpea 5000 de credincioşi. Suprafaţă construită este de 7.200 de metri pătraţi, dar spaţiul util va fi de 4.000 de metri pătraţi. Se vor monta 600 de ferestre iar pereţii cel mai probabil vor fi acoperiţi cu mozaic.

În final întregul ansamblu va costă câteva sute de milioane de euro. ″Va fi un muzeu al creştinismului sub catedrala, un centru de congrese, o cantină socială şi un centru pentru pelerini şi un centru medical″⁣, spune părintele Bănescu.

catedrala 3

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită în 30 noiembrie 2018. Va fi a două în Europa după Bazilica Sfântu Petru de la Roma.

Citește mai mult: StirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cifrele imense ale Catedralei Mântuirii Neamului. 120 de metri înălţime, 600 de ferestre, 100.000 mc de beton

  1. Probabil ca o sa-mi aud multe critici din cauza asta, dar…
    Da, e multa gargara legata de cat de nasoala e constructia si cate spitale puteam construi de banii aia. Si asa o fi. Dar constructia asta are un rol un pic mai important de atat. E vorba de o emblema si de o reiterare a valorilor si culturii de baza a romanilor. E nasol si inapoiat? O fi poate, dar sa vedeti cate mii de moschei sunt in vestul Europei. Alea nu sunt deloc nasoale si nimeni nu zice nimic de ele. Oricat de nasoala pare biserica azi, ea este cea care a stat la baza dezvoltarii omului. Biserica ca institutie a scos omul incet incet din stadiul de animal. In jurul ei s-au format culturi si sisteme intregi. Evident, si biserica se reformeaza in timp. Unele mai greu altele mai usor. Statul in genunchi si vaicareala sunt o cretinatate, dar daca ai un pic de creier, intelegi sa filtrezi anumite lucruri si sa vezi valorile de baza, adica bunul simt in toate. Si sunt destui reprezentatnti ai bisericii in tara noastra care au inceput sa vada lucrurile in felul asta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii