Noutăți

CIA-ul a încercat în trecut să folosească pisicile maidaneze pe post de spioni. Detalii incredibile…

Deși în zilele noastre tot mai multe indicii arată faptul că putem fi spionați prin telefoanele mobile, televizoare sau chiar prin satelit, prin anii 1960, CIA-ul a cheltuit peste 20 de milioane de dolari pentru a crea pisici spion. Deși pare extrem de bizar, mai marii de la Washington doreau să spioneze populația cu ajutorul pisicilor maidaneze care cutreierau orașele americane în căutarea unor stăpâni dornici să le hrănească și adăpostească. 

Din aceste motive, CIA a început să implanteze transmițătoare nu mai mari de 3/4 inch în pisici și să le de-a drumul pe străzi. Apoi au trecut la faza a doua a proiectului, cea de a implanta microfoane în canalul urechii și a unei mici antene de-a lungul spatelui, până în vârful cozii . Cu toate acestea, deoarece pisicile au dimensiuni relativ mici, bateriile folosite la aceste dispozitive aveau capacități reduse de funcționare.

BzkZiY4.jpg

Operațiunea de implementare și ascundere a dispozitivelor era relativ simplă. Partea grea a fost cea de instruire a pisicilor care trebuiau să urmeze instrucțiunile și să încerce să le obișnuiască cu… neobișnuitele gadget-uri prinse în ureche și coadă. După 5 ani de formare și 20 de milioane de dolari cheltuiți, proiectul “Acoustic Kitty” a fost închis și considerat un eșec complet, pisicile nedovedindu-se destul de cooperative și dornice de a intra în „slujba” statului american.

Acoustic_Kitty-e1312357040804

sursa: http://www.todayifoundout.com/index.php/2011/08/the-cia-once-tried-using-cats-as-spies/

sursa: https://www.theatlantic.com/technology/archive/2015/06/acoustic-kitty-technological-history-of-american-espionage/396728/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii