Noutăți

Chipul unei regine pre-incașe de acum 1200 de ani a fost reconstituit cu fidelitate, pentru prima dată. Trupul reginei a fost descoperit într-un mausoleu piramidal!

 •  
 •  
 •  

La prima vedere, pare să fie chipul real al unei femei vârstnice, cu trăsături amerindiene. Este, însă, o reconstituire a chipului unei regine care, cândva, s-a aflat în fruntea puternicului Imperiu Wari. Acest imperiu pre-columbian s-a dezvoltat pe teritoriul care astăzi aparține statului Peru în intervalul 700-1000 e.n., cu mult înainte să se afirme, în acea zonă, Imperiul Incaș – cel mai întins imperiu precolumbian, ce a existat în America.

Reconstituirea a fost realizată de către experții în criminalistică din Peru și din Polonia, pe baza caracteristicilor craniului reginei. Trupul reginei a fost descoperit în urmă cu cinci ani, în interiorul unui mausoleu piramidal, numit El Castillo de Huarmey și aflat la nord de Lima. Dintre zidurile fostului mausoleu au fost scoase la iveală rămășițele a încă 58 de aristocrați. Trupul reginei a fost descoperit într-o încăpere separată, alături de artefacte prețioase. În mormântul regal au fost găsite bijuterii și obiecte cu rol religios, inclusiv un topor ceremonial confecționat din aramă și un pocal de argint.

Pentru a reconstitui trăsăturile reginei pre-incașe, a fost utilizat un computer-tomograf, fiind obținută o imagine virtuală 3D a craniului așa-numitei regine Huarmey. Apoi, craniul a fost reprodus, cu fidelitate, prin utilizarea unei imprimante 3D, după care a început laborioasa muncă de reconstituire a trăsăturilor faciale.

regina pre-incasa

camera reginei

bijuterii

harta

regina wari

Regina pre-incașă a trecut la cele veșnice la o vârstă de cel puțin 60 de ani iar la reconstruirea chipului său experții au trebuit să țină seama, în afară de etate, și de alte elemente – precum constituția fizică, rasa, originea etnică, sexul persoanei, arată Live Science.

La final, după o muncă migăloasă ce a durat 220 de ore, a rezultat o reconstituire excelentă, un chip care, chiar și din apropiere, pare unul real. Cerceii ce se observă în imaginea chipului reconstituit sunt replici realizate după bijuteriile pe care le-a purtat conducătoarea Imperiului Wari în urmă cu peste un mileniu.

Se pare că regatul Wari este prima formațiune statală care, alipindu-și o serie de teritorii ocupate de către diferite triburi, a reușit să se transforme într-un imperiu, în regiunea în care, peste secole, avea să se constituie puternicul Imperiu Incaș. Reușita reconstituire a chipului reginei Huarmey, realizată prin metode utilizate în criminalistică, este expusă, actualmente, în Muzeul Național Etnografic din Varșovia, Polonia.

faza reconstituire

vestigii 2

vestigii

ceramica Wari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

artefact ceramica

Surse: www.livescience.com, wikipedia.org, www.dailymail.co.uk, nationalgeographic.com, latinamericanstudies.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Chipul unei regine pre-incașe de acum 1200 de ani a fost reconstituit cu fidelitate, pentru prima dată. Trupul reginei a fost descoperit într-un mausoleu piramidal!

 1. cetățeanul tulburat // 18 decembrie 2017 at 12:41 // Răspunde

  Cei de la Daily mail sunt pe lângă subiect ori încă le place să fie diversioniștii de serviciu…În Peru și Bolivia sunt morminte care sunt ținute departe de Smithsonian institut, în care se găsesc umanoizi ce au craniul alungit…Pentru cei ce îi interesează adevărul, căutați pe YouTube elongated skulls sau Brien Foerster …care face arheologie pe banii lui și arată lumii lucruri pe care mainstream media le ignoră la comanda guvernului din umbră. Noi trebuie să ne consumăm viețile trăind în minciună alergând după bani să plătim facturi la energie.
  Machu Pichu de exemplu este descoperit de o sută de ani, iar acolo se vede clar că a existat pe planetă cu multe zeci de mii de ani în urmă o civilizație “pre-incașă” care a fost super avansată tehnologic.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii