Noutăți

Chinezii se implică serios în protejarea tigrilor siberieni și leoparzilor de Amur. Vor înființa un imens parc național, pentru salvarea lor de la dispariție!

China tocmai a aprobat înființarea unui parc național de mari dimensiuni, destinat ocrotirii unor feline aflate în pragul dispariției. Noua zonă de protecție va fi cu 60% mai mare decât Parcul Național Yelowstone din America și va fi un paradis al tigrilor siberieni și leoparzilor de Amur (specie numită și „panteră de China”).

3

De multă vreme, aceste feline duc o anevoioasă luptă de supraviețuire în nord-estul Chinei, acolo unde va fi construit parcul național. Distrugerea habitatelor a condus la diminuarea dramatică a populației sălbatice de tigri siberieni.

2

Un studiu efectuat în această regiune de către specialiști chinezi, ruși și americani a identificat urme care nu proveneau de la mai mult de nouă tigri siberieni, în 1998. Acum, se estimează că ar exista, totuși, 27 de astfel de tigri. Oricum, extrem de puțini! Totodată, leoparzii de Amur s-au împuținat îngrijorător. Conform WWF (World Wildlife Fund) mai există doar puțin peste 60 de astfel de leoparzi… în întreaga lume.

a

Restrângerea continuă a habitatelor le-a forțat pe aceste minunate feline – tigrii siberieni și leoparzii de Amur – să pătrundă în așezările umane, în căutare de hrană. În acest fel survin situații de risc, atât pentru oameni, cât și pentru aceste animale splendide și extrem de rare. Odată cu înființarea noului parc național, vor fi mutate din perimetrul ce va intra sub protecție și monitorizare o serie de comunități umane și de întreprinderi.

1

Acest parc va fi situat pe teritoriile provinciilor Jilin și Heilongjiang, la hotarul cu Rusia, și va include un centru de monitorizare și de salvare pentru felinele mari, precum și facilități de cercetare a vieții sălbatice. Autoritățile din Jilin declară că vor demara pregătirile necesare pentru administrarea parcului național către sfârșitul acestui an.

b

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii