Noutăți

Chinezii au dezvoltat un nou sistem de identificare – Scanarea vaselor de sânge din palmă

  •  
  •  
  •  

Cele mai multe companii care produc tehnologie de identificare a persoanelor aleg să se concentreze pe recunoașterea facială, însă această firmă chineză a dezvoltat un sistem mult mai precis, bazat pe dispunerea vaselor de sânge din palmă. 

Dezvoltat de compania Melux, AirWave este un sistem de identificare „incredibil de eficient”, despre care reprezentanții firmei spun că este de un milion de ori mai precis decât tehnologia de recunoaștere facială disponibilă acum pe piață.

Pe fața unui om există între 80 și 280 de puncte caracteristice pe care inteligența artificială le poate scana atunci când evaluează imaginile, însă AirWave este capabil să scaneze peste un milion de micropuncte din palmă într-un interval de sub 0.3 secunde, ceea ce înseamnă că este imposibil de fraudat.

Este nevoie doar de trecerea palmei peste un senzor special pentru a obține o autentificare sau autorizare în timp real.

Tehnologia AirWave, bazată pe inteligența artificială, este capabilă să detecteze milioane de micropuncte caracteristice, de la venele mari la capilare, cu o singură trecere a palmei prin detector. Utilizatorii își pot vedea de treabă, fiindcă durează foarte puțin să fie autorizați”, a declarat recent pentru China Daily Xie Qinglu, fondator și președinte al MELUX.

În momentul de față, China se bazează pe recunoaștere facială, coduri QR și sisteme de parole pentru a autoriza plățile mobile.

Melux consideră că aceste metode pot fi exploatate de hackeri și că sunt greoaie pentru utilizatorii vârstinici.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii