Noutăți

China SOMEAZĂ SUA: “Pericolul este mare, opriți manevrele militare”

  •  
  •  
  •  

Evz.ro: Pe fondul tensiunilor militare globale, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a ținut să transmită un mesaj clar Statelor Unite care, în viziunea chinezilor, alimentează starea de panică.

Aflat la Berlin, Wang Yi a cerut SUA și Coreei de Sud să înceteze continuarea manevrelor militare din Peninsula Coreei.

“Continuarea testelor nucleare încalcă rezoluţiile ONU, însă continuarea manevrelor militare în jurul Peninsulei Coreea nu respectă de asemenea rezoluţiile ONU”, a declarat ministrul de externe chinez, cerând oprirea exerciţiilor militare americane şi sud-coreene, scrie Agerpres.

Seulul a anunţat exerciţii comune cu un portavion american aşteptat în curând în regiune. Washingtonul a trimis portavionul USS Carl Vinson şi flota sa în Peninsula Coreea, unde ar urma să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni.

Întrebat cu privire la riscul unui conflict armat, ministrul chinez a afirmat că, în opinia sa, “chiar şi un risc de 1% nu poate fi tolerat” pentru că un război ar avea consecinţe “de neimaginat”.

Citește mai mult: Evz.ro

Vă reamintim că în urmă cu puține zile, China a masat 150.000 de militari la granița cu Coreea de Nord, în așteptarea unui posibil conflict militar al Coreei cu SUA și că, la rândul ei, Rusia a mutat trupe importante la granița sa cu statul comunist. Peste toate, în urmă cu aproximativ o săptămână, americanii au evacuat familiile militarilor americani staționați în Seul, iar Japonia și-a retras, de asemenea, 60.000 de oameni din Coreea de Sud.

Toate aceste semne arată pregătirea terenului pentru un conflict major în regiune, iar faptul că SUA a început de ieri amplasarea în Coreea de Sud a unui performant sistem antiaerian, nu face decât să întărească temerile tuturor.

Dar oare această demonstrație de forță va fi suficientă pentru a-l obliga pe liderul nord coreean Kim Jong-un să renunțe la programul său de înarmare nucleară?

Peste o săptămână, flota americană care însoțește un portavion nuclear, dublată de submarine nucleare, va ajunge în coasta Coreei de Nord. Din acel moment, orice va fi posibil!

Adrian Albu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on China SOMEAZĂ SUA: “Pericolul este mare, opriți manevrele militare”

  1. Care sunt cele 3 surse de unde ati aflat?

  2. Oare ce ascund aceste manevre : lichidarea lui Assad , sau …

  3. Instaurarea democraţiei în toate ărille este foarte importantă. După aceea se poate trece abia la o raţionalizare a înmulţirii popoarelor.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii