Noutăți

China e pe cale să arunce în aer piața auto: vrea să interzică mașinile pe bază de benzină, motorină și GPL!

  •  
  •  
  •  

Piața auto din China este cea mai mare de pe mapamond. De aceea este oarecum surprinzător că autoritățile din această țară mare cât un continent (și cu o industrie auto pe măsură) au în calcul o interzicere a producerii și vânzării de automobile ce funcționează pe baza produselor derivate din combustibilii fosili – benzină, motorină, GPL, pentru a impulsiona producția de automobile electrice și a diminua, astfel, poluarea urbană.

De altfel, China nu este singura țară ce ia în calcul astfel de interdicții. În Europa, Franța și Anglia vor să „scoată în afara legii” mașinile diesel și celelalte tipuri de mașini ale căror motoare funcționează prin procesul de ardere a combustibililor fosili, din anul 2040, în scopul reducerii emisiilor dăunătoare pentru mediu. Dacă oficialii din țările menționate se referă la anul 2040, reprezentanții autorităților chineze vorbesc despre „viitorul apropiat”, în ceea ce privește momentul interzicerii producerii și comercializării automobilelor dotate cu motoare cu ardere internă.

b

„Aceste măsuri vor promova schimbări profunde în mediul înconjurător și vor da impuls dezvoltării industriei auto din China”, susține Xin Guobin, vice-ministru al industriei și tehnologiei informației. Potrivit datelor furnizate de către Organizația Internațională a Producătorilor de Autovehicule, China produce, anual, mai mult de 28 de milioane de vehicule cu motor. Anul trecut, în China vânzările de autovehicule dotate cu motoare electrice sau altele decât cele cu ardere internă au ajuns la 500 de mii de unități, cu 50% mai mult decât în anul anterior.

a

Dacă autoritățile din China au introdus, recent, reglementări care, practic, îi constrâng pe producătorii naționali să fabrice mai multe automobile electrice până în 2020 (printr-un complex sistem de cote), producătorii străini anunță, la rândul lor, că intenționează să-și sporească producția de mașini electrice, în fabricile de pe teritoriul chinez. În 2019, Volvo va introduce, în China, prima sa mașină 100% electrică, în vreme ce Ford va comercializa, tot acolo, primul său autovehicul hibrid, în prima parte a anului care vine.

d

Sursa: www.theguardian.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii