Noutăți

China a dezvoltat un tramvai alimentat cu hidrogen (video)

  •  
  •  
  •  

De la cel mai mare poluator din lume, China a început, cel puțin în ultimii ani, să devină mult mai grijulie cu locuitorii săi și cu mediul înconjurător. Țara investește fonduri din ce în ce mai multe în dezvoltarea energiei verzi și a fost chiar un lider mondial în producerea de energie regenerabilă în urmă cu doi ani. Acum, autoritățile de la Beijing au anunțat că vor produce primul tramvai pe bază de hidrogen din lume.

Vehiculul, care va avea nevoie doar de 3 minute pentru alimentare, va avea o autonomie de aproximativ 100 kilometri și o viteză maximă de 70 kilometri. Tramvaiul nu ar produce nici măcar oxizi de azot, temperatura de reacţie în interiorul celulei de combustibil fiind menţinută sub control la 100 grade Celsius.

Potrivit inginerului șef Liang Jianying, tramvaiul a afost dezvoltat în doar doi ani de muncă și la el au lucrat mai multe echipe de la instituțiile de cercetare de pe tot curprinsul țării. Totuși, nu se cunoaște când noul vehicul va circula pe străzile marilor orașe.

Hidrogenul este un element chimic în tabelul periodic al elementelor cu simbolul H și numărul atomic 1. Este un gaz ușor inflamabil, incolor, insipid, inodor, iar în natură se întâlnește mai ales sub formă de moleculă diatomică, H2. Având masa atomică egală cu 1,00794 u.a.m. , hidrogenul este cel mai ușor element chimic. Etimologic, cuvântul hidrogen este o combinație a două cuvinte grecești, având semnificația de „a face apă”.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: iflscience.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii