Noutăți

China a anunțat planurile primei centrale orbitale de captare a energiei solare direct din spațiu

  •  
  •  
  •  

Academia de Tehnologie Spațială din China lucrează la o centrală orbitală care va putea capta energia solară în spațiu de unde o va redirecționa sub formă de energie electrică către Pământ. Centrala ar putea să utilizeze energia solară chiar și atunci când pe Pământ cerul este înnourat. Planurile de lansare a unei instalații de testare sunt preconizate pentru anul 2025. Totuși, o mare problemă a acestui proiect este modul în care se va reuși conversia energiei solare captate în acest mediu în energie electrică și trimiterea acesteia ulterior pe Pământ. Oamenii de știință din spatele proiectului încă testează mai multe variante în acest sens.

„Da, planul este acela de a avea rețele solare în spațiu pentru a capta lumina provenită de la Soare, care mai apoi să o transmite sub formă de energie electrică într-o instalație de pe Pământ. Cel mai probabil această energie electrică va ajunge la noi sub forma unui laser. Încă studiem mai multe modalități prin care să realizăm acest lucru. Din motive ce țin strict de acest proiect, nu putem oferi mai multe informații în acest moment. Și da, dacă lansarea va merge bine și fasciculul de transmisie a energiei va funcționa așa cum ne arată nouă testele, avem în plan lansarea unor instalații mai mari și mai puternice până în 2050”, a declarat Chan Li-Wei, cercetător implicat în proiect, pentru cotidianul The Sydney Morning Herald.

Dacă chinezii vor reuși să aducă direct energia din spațiu pe Pământ, aceasta ar putea fi folosită ca și cum ar fi fost generată de mijloace convenționale, terestre. În afară de a trimite energie ecologică pe Pământ, centrala electrică ar putea, de asemenea, să ofere energie pentru viitoarele nave spațiale aflate în diferite misiuni în sistemul nostru solar.

sursa: https://futurism.com/china-solar-power-station-space
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii