Noutăți

Chiar există legendara Fântână a Tinereții?

  •  
  •  
  •  

Scriitorul american Mark Twain a scris că “viața ar fi infinit mai fericită dacă ar fi posibil să ne naștem la vârsta de 80 de ani și, gradual, să ajungem la 18 ani.”. Twain împreună cu  poetul antic Homer și dramaturgul  William Shakespeare sunt doar câteva dintre personalitățile care s-au plâns de efectele îmbătrânirii. Deci, nu este greu de înțeles de ce au fost mereu zvonuri și speranțe că ar exista ceva – ape magice, sau poate celule stem care să poată lupta cu efectele îmbătrânirii.

Pictură de artistul austriac Eduard Veith care arată o scenă de la mitica Fântână a Tineretii

Pictură de artistul austriac Eduard Veith care arată o scenă de la mitica Fântână a Tinereții

În timpul celui de-al 12-lea secol, un rege cunoscut europenilor ca Prester John, se spune că a condus un teritoriu care avea un râu de aur și o Fântâna a Tinereții. Dar numele asociat cel mai des cu eforturile de căutare ale Fântânii Tinereții este exploratorul spaniol din secolul 16, Juan Ponce de Leon, care credea că aceasta se afla în Forida. În St. Augustine, cel mai vechi oraș din USA, este un obiectiv turistic despre care se pretinde că ar fi Fântâna Tinereții pe care Ponce de Leon a descoperit-o în 1513.

Dar sunt câteva probleme legate de localizarea izvorului natural St Augustine ca fiind Fântâna Tinereții a lui Ponce de Leon. Vizitatorii mai în vârstă care beau din apele cu miros de sulf nu devin adolescenți. Și probabil că Ponce de Leon nu a pus piciorul în apropiere de localitatea St. Augustine de astăzi, ci la sute de kilometri depărtare… Și totuși, chiar există o Fântână a Tinereții?

Fântâna Tinereții, 1546, tablou de Lucas Cranach cel Bătrân.

Fântâna Tinereții, 1546, tablou de Lucas Cranach cel Bătrân.

Traducere și adaptare Ancuta Motoianu

Sursa : nationalgeographic.com

Sursa foto: http://thewondrous.com, wikipedia.org

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Chiar există legendara Fântână a Tinereții?

  1. in Rusia , in Karelia , tarul Petru cel Mare . a infiintat prima statiune cu ape tamaduitoare : “Apele Martiene” in apropiere de lacul Onega . “secretul” – apa care trece printr-un zacamant de shungit – un carbune unic , cristalizat sub forma de sfere sau tuburi – cristalizare numita fullerene . pentru care in 1996 trei chimisti au luat premiul Nobel . efectele apei de shungit sunt benefice pt organismul uman , apa devenind apa structurata natural . eu cunosc deja patru cazuri de infertilitate tratate cu apa de shungit ! despre aceasta :calitate se vorbeste doar in istorie ! asa a aparut dinastia Romanovilor !

  2. Nu exista pilula anti-Dumnezeu!Poti sa-i faci prin tratamente astfel incit sa arate foarte bine si la virste inaintate.Dar ceasul biologic(sarpele care isi maninca coada)tot se va opri din ticait.Sa ma iertati d-le Stefan.Shungit ,neshungit,eu cred ca cel mai bun remediu contra infertilitatii ramine tot un vecin..V-o spun eu!

  3. exista insa “pilula pro-Dumnezeu . sa cunoastem si sa cercetam creatia Sa , avem multe de invatat . desigur cand avem o viata cumpatata , prin activitate , hrana sanatoasa , fara excese , fara alcool , fara tutun , etc . etc . putem nadajdui la o speranta de viata mai mare . statistica o demonstreaza . cine bea ce vrea – alcool , bauturi carbo-gazoase , contrafacute , mananca doar cu E=uri , nu doarme cand trebuie , etc. etc. – ” isi mananca coada ” . desigur ca pe primul loc se afla apa . depinde si ce apa bem . suntem peste 70% apa . cat despre vecin , de acord – e o metoda , dar mai sunt si altele .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii