Noutăți

Cheile Dobrogei (foto și video)

  •  
  •  
  •  

Întinsă pe o suprafață de 285 de hectare, rezervația Cheile Dobrogei impresionează cu formațiuni stâncoase care, cândva, au fost recifuri coraliere ale Mării Thetis, calcare din perioada jurasicului… De altfel, această origine explică forma semirotundă a pereților care ajung la o înălțime de 40 de metri. Peisajul foarte frumos cu maluri abrupte și peșteri, ascunde specii rare de plante și o faună de interes deosebit.

Cheile Dobrogei 1 Cheile Dobrogei 2 Cheile Dobrogei 3

De asemenea, Cheile Dobrogei sunt și locul unor interesante descoperiri arheologice din Epoca Pietrei: resturi de unelte și chiar urme osteologice ale oamenilor care, în preistorie, își trăiau viața aici.

Toate acestea au făcut din acest loc unul căutat de turiști. Un loc accesibil și pitoresc unde poți simți ceva din sălbăticia naturii la doar 100 de metri de propria mașină. Prin urmare, dacă nu ai ajuns încă aici, e vremea să o faci!

Cheile Dobrogei 4 Cheile Dobrogei 5 Cheile Dobrogei 6 Cheile Dobrogei 7 Cheile Dobrogei 8 Cheile Dobrogei 9

Pentru asta, trebuie să știi că rezervația se găsește în județul Constanța, pe versantul drept al văii Casimcea. Poți ajunge aici doar cu mașina. Dar, e simplu: pune destinația Cheile Dobrogei pe GPS și pornește într-o călătorie care o să te încânte!


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Cheile Dobrogei (foto și video)

  1. Daca vorbim de fotografii din Dobrogea cred că fotograful Mircea Bezergheanu a cuprins aproape toată frumusețea locului. http://www.intufisuri.ro/?m=1

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii