Noutăți

Charles O’Rear, omul din spatele celei mai vizualizate fotografii din lume – Imaginea emblematică ce se află pe milioane de calculatoare din întreaga lume

  •  
  •  
  •  

Potrivit unor estimări, aproximativ 1 miliard de persoane au văzut imaginea de fundal denumită “Bliss” și instalată automată în celebrul de acum sistem de operare Windows XP. Această fotografie a fost la vremea sa, când nu existau rețele de socializare precum  instagram sau facebook, cea mai vizualizată fotografie din lume. Acum, la 21 de ani de la realizarea acestei fotografii emblematice pentru cei mai mulți dinte noi, Charles O’Rear dorește să realizeze “următoarea generație de imagini de fundal”.

“Acum, la 76 de ani înțeleg cât de mult a însemnat fotografia Microsoft Bliss pentru viața mea. Ca fotograf a celei mai vizualizate fotografii din istorie, m-am bucurat de fiecare minut de faimă”, a declarat O’Rear.

De data aceasta, proiectul New Angles of America este direcționat către utilizatorii de smartphone-uri. “Sunt încântat să creez pentru Lufthansa o continuare a fotografiei “Bliss” pentru smartphone-uri, astfel încât milioane de oameni care nu au habar de Windows XP să o poată vedea. La urma urmei, smartphone-urile au devenit principalele instrumente de vizionat fotografii noi și interesante. Și mă bucur că pot face parte din această lume”.

În 1996, O’Rear a surprins celebra imagine în Sonoma County, California, cu o cameră foto obișnuită pentru acele timpuri. La început, imaginea a fost trimisă către cei de la Corbis, o companie americană de publicitate și licențiere, de unde Microsoft a achiziționat-o în 2000, cu un an înainte de lansarea Windows XP.

windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear-3-5a13db67a277f__880 windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear-2-5a13db7029a4a__880 windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear-1-5a13db6d436c0__880 windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear-4-5a13db6ae0367__880 windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear-5a13df06abae0__880

sursa: https://www.boredpanda.com/windows-xp-bliss-photographer-new-wallpapers-charles-orear/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii