Noutăți

CERN, Universurile Paralele și Călătoria în Timp…

Știința avansează cu o viteză uriașă. Evoluția acesteia este atât de rapidă încât majoritatea oamenilor nu pot ține pasul cu ea. Ceea ce astăzi este revoluționar, mâine intră în obișnuit, pentru ca poimâine să fim fascinați de o nouă descoperire.

Plecând de la premiza că ni se spune mult mai puțin decât se cunoaște, multe proiecte avangardiste de știință fiind secretizate și administrate de Armata și Serviciile Secrete ale celor mai puternice națiuni, putem să fim siguri că lumea științifică este mult mai departe decât își imaginează majoritatea dintre noi.

Chiar și așa, cu un decalaj de 10-20 de ani între unele dintre descoperiri și momentul în care aceastea ajung la publicul larg, putem să fim convinși că multe dintre tehnologiile pe care le vedem în filmele SF vor deveni parte din realitatea noastră, în anii următori.

Și oare cine nu și-a imaginat cum ar fi să poată călători într-un univers paralel sau undeva în viitor sau trecut. Să fie însă posibil așa ceva? Ei bine, știința vorbește astăzi cu toată seriozitatea despre Multivers sau Universuri paralele și chiar și despre călătoria în timp, considerând că aceste lucruri uluitoare pot fi realizate.

Pentru a afla mai multe despre Universurile Paralele și Călătoria în Timp, din perspectiva științei, l-am invitat în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii pe fizicianul Andrei Dorobanțu, cercetător din partea României în cadrul proiectului ATLAS al CERN.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on CERN, Universurile Paralele și Călătoria în Timp…

  1. Peter Paladin // 29 ianuarie 2017 at 13:35 // Răspunde

    Urmaresc cu interes toate emisiunile moderate de scriitorul Daniel Roxin si le consider exceptionale, utile si binevenite.
    In legatura cu paradoxul bunicului, amintit in emisiunea de duminica 28.01.2017 ora 19, as face observatia personala ca, ar fi valabil numai daca ajungi in trecut inainte de nasterea copilului bunicului (adica tatal tau), cand omorandu-ti bunicul, tatal tau nu se va mai naste. Dar daca ajungi dupa nasterea tatalui tau, atunci omorand bunicul nu dispare nasterea ta si nici a urmasilor tai. E posibil insa sa ramai fara unchi sau matusi! Asadar atunci cand calatoresti in trecut, este bine sa-ti alegi cu grija momentul in timp, dar este si mai bine sa ramai doar observator, fara a interveni. Probabil vor exista legi, monitorizari stricte, blocaje de actionare etc.

  2. Cand teoria prinde viata fara dovada concreta, cum ar fi calatoria in timp realizabila sau universuri paralele unde sunt milardar si imi imprumut niste bani dintr-un univers paralel. Om fi noi cei mai inteligenti din universuri paralele si primii ce vom face contact cu “ceilalti noi”? The flash spala creiere la greu. Quantum breach in Cern aduna bani si ne daruiesc cuvinte imposibil de inteles de parca vin de la o inteligenta mai mare si nu de la cercetatori. Scormonesc pana readuc timpurile lui Noe. Exact asta se intampla. Vom vedea fel si fel de fiinte facand fel si fel de minuni cand programul prinde floare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii