-->

Noutăți

Cercetatorii rusi vor sa descopere “Atlantida” din Marea Neagra. Misteriosul oras s-a scufundat acum 2000 de ani

StirileProTv: Arheologii de la Institutul de Cultura Materiala din Sankt Petersburg au pornit intr-o expeditie subacvatica pentru a cartografia si explora asa-numita „Atlantida din Marea Neagra”. Este vorba despre anticul oras Akra, intemeiat in secolul al VI-lea inainte de Christos de colonistii greci si care a ajuns pe fundul marii in urma retragerii litoralului Crimeei in urma cu aproximativ 2.000 de ani.

In anii ’80, primele urme ale orasului au fost gasite accidental in apele de langa satul Naberejnoe. Arheologii spun ca este o situatie unica si ca harta orasului ar putea fi complet reconstituita.

Pana acum cercetatorii nu au dispus de fondurile necesare, astfel ca nu au fost investigate in ultimii ani decat 2 ziduri, un turn si cateva locuinte. Rusii promit insa ca, dupa anexarea Crimeei, vor putea explora Akra cu echipamente de ultima generatie.

Sursa: StirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Cercetatorii rusi vor sa descopere “Atlantida” din Marea Neagra. Misteriosul oras s-a scufundat acum 2000 de ani

  1. cetățeanul tulburat // 1 iulie 2017 at 20:46 // Răspunde

    Ar fi interesant de aflat la ce adâncime se află acea Atlantidă!
    Având în vedere că nivelul oceanului planetar acum 16 mii de ani se afla cu 50 de metri mai jos decât nivelul actual…să putem trage o concluzie…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii