Noutăți

Cercetătorii au trezit la viață forme necunoscute de microbi, descoperiți în cristalele uriașe dintr-o peșteră din Mexic

  •  
  •  
  •  

Cristalele masive dintr-o peșteră mexicană adăpostesc forme de viață microbiene necunocute până acum. Investigațiile sunt de abia la început, însă dacă se confirmă descoperirea, atunci viața microbiană de pe Pământ poate suporta condiții mult mai dure decât credeau oamenii de știință că ar fi posibil.

Aceste organisme au fost în stare latentă, fiind descoperite relativ recent, asta datorită investigațiilor geologice efectuate în ultimii ani în zonă. Acest lucru are efecte profunde asupra modului în care încercăm să înțelegem istoria evolutivă a formelor de viață microbiene de pe această planetă”, a declarat Penelope Boston, directorul Institutului de Astrobiologie NASA, citată de cei de la collective-evolution.com.

crystals2

Potrivit lui Penelope, dincolo de aceasta descoperire uimitoare, ar trebui să ne punem mai multe întrebări legate de modul în care omenirea încearcă să caute alte forme de viață în afara planetei noastre: ”Cum ne asigurăm că misiunile de căutare a vieții vor detecta forme de viață de pe Marte și nu viață de pe planeta noastră? Munca mea ilustrează condițiile aspre de viață de pe Pământ și restricțiile pe care ni le impun”.

Microbii au fost găsite în Peștera Cristalelor, care face parte din mina Naica, Mexic În timpul unor excavații după plumb și argint, care implica extragerea cu ajutorul unor pompe a apei subterane din multiplele caverne, s-a descoperit un labirint de cristale alb-lăptoase, unele mai lungi de 10 metri.

Mostre de fluid prins în interiorul cristalelor au fost prelevate în 2008 și 2009. Cercetătorii „au trezit” microbii și i-au lăsat să se dezvolte în laborator. Se crede că organismele care au crescut în laborator au undeva între 10.000 și 50.000 de ani vechime!!!

Studiile continuă pe această temă, una dintre cele mai mari enigme asociate acestor microbi este că nimeni nu știe cât pot supraviețui în stare latentă și nici cât de dăunători pot fi.

sursa: .collective-evolution.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii