Noutăți

Cercetătorii au testat teoriile lui Einstein și limitele vitezei luminii într-un experiment extrem… Ce au descoperit…

Noi masuratori realizate printr-un experiment extrem ce a avut loc pe varful unui vulcan din Mexic a pus noi limite stricte privind posibilitatea depasirii vitezei cunoscute a luminii, scrie Gizmodo.

Fizicienii au elaborat numeroase teorii ce explica o parte importanta a universului, insa acestea nu se aplica si la conditii extreme, precum modul in care interactioneaza materia cu o gaura neagra sau evenimentele ce au avut loc fix dupa Big Bang.

Testarea limitelor teoriilor lui Albert Einstein pentru a elabora o teorie ce incorporeaza aceste extreme a devenit o parte importanta a fizicii, din care face parte si testul realizat in Mexic. Noua cercetare dezvolta una dintre cele mai faimoase teorii ale lui Einstein pentru energii ce nu pot fi accesate direct pe Terra sau in spatiu.

Fizicienii voiau sa verifice daca exista deviatie si in cazul Invariantei Lorentz (ce sustine ca legile fizicii sunt la fel pentru orice e static sau in miscare continua). Ei au descoperit ca chiar si in cazul particulelor de lumina cu energii extreme, acestea au viteza luminii. Acest experiment constrange fizicienii privind extensiile pe care le pot integra in teorii pentru a explica misterele universului, potrivit studiului publicat in jurnalul Physical Review Letters.

Citește mai mult: Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii