Noutăți

Cercetătorii au descoperit o formă nouă de viață în saliva noastră, responsabilă de declanșarea unor boli ale gingiilor

Cercetătorii din SUA au descoperit o formă de viață nouă, care se ascunde în interiorul salivei noastre. Vorbim de un tip de bacterie parazit care se bazează pe o altă bacterie pentru a supraviețui. Bacteria are 700 de gene și este prima observată ca fiind complet dependentă de alte bacterii. Dacă acest lucru nu este destul de înfiorător, această nouă formă de viață a fost, de asemenea, legată de o întreagă gamă de boli, incluzând boli ale gingiilor și fibroza chistică sau mucoviscidoza.

Parazitul a fost descoperit după ce cercetătorii de la Universitatea din Washington School of Dentistry au găsit un fragment misterios de ARN în testele de salivă umană, care nu se potrivea cu niciun organism cunoscut. Alte laboratoare au găsit același cod ARN ciudat și în trecut, dar nimeni nu a reușit să-și dea seama de unde provine. Dar, după studii mai aprofundate, echipa a fost capabilă să demonstreze că acest ARN aparține unei mici bacterii care parazitează o altă bacterie, mai cunoscută: Actinomyces odontolyticus.

Deși oamenii de știință au mai găsit bacterii care pot infecta alte bacterii, în trecut, aceasta este prima bacterie descoperită vreodată a cărui existență depinde în întregime de infectarea gazdei, deoarece nu poate să-și producă propriii aminoacizi esențiali pentru viață.

“Sunt bacterii foarte mici și trăiesc pe suprafața altor bacterii. Încercăm să descifrăm ceea ce se întâmplă cu adevărat. Știm că acest nou tip de bacterie vânează bacteriile Actinomyces și se atașează de membrana lor exterioară”, a declarat cercetătorul Jeff McLean pentru New Scientist.

sursa: https://www.sciencealert.com/scientists-have-discovered-a-new-form-of-life-in-saliva-and-its-linked-to-human-disease

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii