Noutăți

Cercetătorii au descoperit o broască „de sticlă”. Este atât de translucidă încât îi poți vedea inima. Află mai multe…

Oamenii de știință de la Universitatea din Quito au descoperit în jungla amazoniană o specie de broască extrem de neobișnuită. Hyalinobatrachium Yaku, cum a fost denumit amfibianul, are membrana transparentă în jurul organelor sale, lucru ce permite observarea inimii cu ochiul liber, direct prin piele.

Creatura, a fost găsită în zonele joase din Ecuador, și ar fi deja pe cale de dispariție, asta din cauza activităților umane tot mai intense din regiune, activități ce duc la distrugerea habitatului natural al acestei specii.

Aceste broaște au nevoie de pădure și vegetație abundentă, iar drumurile construite de oameni acţionează ca niște bariere în răspândirea indivizilor speciei. Studierea lor ne-ar putea oferi mai multe indicii cu privire la modul în care acești amfibieni au evoluat, devenind transparenți. Lucrez cu broaște în fiecare zi și aceasta este una dintre cele mai frumoase specii pe care le-am văzut vreodată”, a declarat Juan Guayasamin, de la Universidad San Francisco de Quito, din Ecuador, pentru New Scientist.

40D6423F00000578-0-image-m-33_1495836455784 ffef

De asemenea amfibianul are și un comportament mai neobișnuit în ceea ce privește reproducerea. Masculii sunt cei responsabili cu îngrijirea ouălelor și nu femelele. Astfel aceștia adăpostesc și păzesc ouălele până când puii ies şi ajung în apă.

Tocmai apa este principala problemă cu care se confruntă aceste viețuitoare. Potrivit biologilor au nevoie de ape curate nepoluate pentru a putea supraviețui, însă acestea sunt din ce în ce mai rare, chiar dacă vorbim aici de Amazon.

sursa:.dailymail.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii