Noutăți

Cercetând telepatia, Hans Berger a inventat electroencefalograma…

Nu este ieșit din comun ca o invenție să se nască atunci când autorul caută, de fapt, altceva. Este ca și cum ai descoperi o comoară în timp ce mergi pe câmp să scoți cartofi.

La fel s-a petrecut și cu William Perkin, chimistul care a inventat coloranții sintetici și a devenit milionar, sau cu istoria scaiului vestimentar.

Dintre miile de cazuri de invenții întâmplătoare, unul care iese cu adevărat în evidență este cel al lui Hans Berger, omul care a inventat electroencefalograma (EEG) în timp ce studia un domeniu situat la limita înțelegerii: telepatia.

Acest german născut în 1873 este considerat inventatorul EEG, adică al instrumentului de măsurare a activității electrice din creier.

Adevărul este că, la momentul marii sale descoperiri, Berger investiga deja de o bună bucată de timp reacțiile creierului la anumite modificări petrecute în corpul uman. Berger a investigat aceste probleme vreme de mai mulți ani, deși fără prea mult succes.

La începutul secolului al XX-lea era deja implicat în aceste studii, dar abia după Primul Război Mondial, 1918, lucrurile au luat o turnură favorabilă lui.

În cele din urmă, în 1924, Berger a terminat munca la proiectul EEG…

Citește mai mult: Incredibilia

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii