Noutăți

Cenzură pe site-ul Academiei Române – Apelul patriotic semnat de zeci de academicieni, ȘTERS de pe pagina Academiei Române

Apelul public lansat de un grup de 82 de academicieni, la care s-au alăturat ulterior mulți alți academicieni, către poporul român și instituțiile statului, în care aceștia se pronunță „cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale” și îi invită pe oamenii politici „să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României” a dispărut între timp de pe pagina oficială de internet a Academiei Române.

Vezi și REVOLTĂTOR. Cotidian maghiar din Covasna despre apelul patriotic al Academiei Române: „demn de aruncat în coşul de gunoi”

Apelul academicienilor români, intitulat „Identitate, suveranitate și unitate națională”, a fost dat publicității la începutul lunii februarie a.c., în contextul protestelor din Piața Universității și din fața Palatului Cotroceni. Ulterior, apelul a fost publicat pe pagina de internet a Academiei Române.

Cum era de așteptat, un apel al Academiei Române în care se vorbește despre identitate națională nu putea trece neobservat. Se pare însă că multitudinea de critici la adresa acestui apel i-a speriat pe cei care conduc în prezent Academia Română. Așa se face că apelul, unul cu totul aparte în ultimii 27 de ani, a dispărut de pe pagina oficială de internet a Academiei Române.

Curios să recitesc textul apelului am constatat faptul că acesta nu mai figurează pe pagina Academiei Române la secțiunea Media, nici la subsecțiunea „Comunicate de presă” și nici la „Puncte de vedere ale Academiei Române” (detalii aici). De asemenea, o căutare pe pagina Academei Române după cuvintele cheie nu-l ajută pe cel interesat să ajungă la acest document al Academiei Române.

Cum este posibil așa ceva? Cum este posibil ca un asemenea apel al Academiei Române să nu mai figureze clar, pe pagina de internet a Academiei Române? Cine își permite batjocorirea acestei instituții și a semnatarilor acestui apel? 

Sursa: Dan Tănasă

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Cenzură pe site-ul Academiei Române – Apelul patriotic semnat de zeci de academicieni, ȘTERS de pe pagina Academiei Române

 1. Academia nu se dezminte, se vede.A ramas,cel putin la varf, o institutie lasa, servila,fricoasa, fara demnitate,fara constiinta a ceea ce ar trebui sa fie.Cand am spus lucruri asemanatoare atunci cand a aparut apelul, am fost criticata cu mare manie aici.Poftiti dovada! Astept sa vad semnatarii apelului,daca iau atitudine.Asa ar trebui, sa aiba curaj pana la capat!

 2. Era de asteptat. Eu ma mir cum de au avut atata curaj sa exprime acel apel. Atunci am fost surprins de curajul lor insa acuma… nu sunt surprins de ce s-a intamplat.
  Academia, in prezent, din cate observ eu si-a pierdut mult din valoarea de altadata, si… a devenit in mare masura o institutie lasa, servila, fricoasa, fara demnitate si fara constiinta a ceea ce ar trebui sa fie.
  Consider ca chiar daca in prezent soietatea este in cea mai mare parte surda si indiferente la idei patriotice si costructive, ea, Acaemia, ar trebui sa ramana un reper de lumina si cunoastere pentru toti cei ce vor ceva bun pentru ei si pentru tara aceasta, dar care… din pacate, ratacesc printre miraje amagitoare si pierzatoare.

 3. cetățeanul tulburat // 8 martie 2017 at 3:01 // Răspunde

  Cine își permite?!
  …oamenii lui Soros…Cine alții?
  Trebuiesc identificați și scoși în stradă să-i judece poporul!
  Academicienii care se jură cu mâna la inimă că sunt patrioți, ar trebui să se adune si să facă un plan de deSorosizare a României.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii