Noutăți

Centrală nucleară transformată în parc de distracții. Se întâmplă în Germania. Galerie foto

Fosta centrală nucleară “Wunderland Kalkar” primește aproximativ 600.000 de vizitatori pe an gata de distracție, fiind astăzi unul dintre cele mai mari parcuri de agrement din Germania.

În 1972 a fost demarată construcția primului reactor nuclear din apropierea orașului Kalkar. Reactorul a fost proiectat să utilizeze plutoniul drept combustibil și să fie răcit cu ajutorul sodiului. Reactorul trebuia să producă 327 megawați de energie pe oră. Încă era o tehnologie foarte nouă, însă guvernul german era hotărât să limiteze importul de energie și, întrucât furnizarea de uraniu în Germania a fost limitată după război, erau necesare găsirea de noi soluții pentru alimentarea populației și a industriei.

În pofida opoziției localnicilor, construcția a continuat iar în 1985 centrala a devenit complet funcțională. În acel moment, aproximativ 7 miliarde de mărci (4 miliarde de dolari) au fost cheltuite în acest proiect. Însă, un an mai târziu, din cauza exploziei de la Cernobîl, autoritățile germane s-au speriat și au decis că ar fi bine să nu pornească niciodată reactorul. În 1991 proiectul a fost anulat în mod oficial, iar locației i s-a căutat o altă întrebuințare.

Întregul complex se întindea pe circa 80 de terenuri de fotbal puse unul lângă altul, iar lungimea sârmei utilizată în construirea tuturor facilităților din centrală și din jurul acesteia ar putea înconjura globul pământesc nu doar o dată, ci de două ori.

Locul a fost cumpărat în 1991 de către un investitor olandez care a înființat aici un inedit parc de distracții numit “Wunderland Kalkar”. Există un total de 40 de atracții la fața locului, inclusiv un rollercoaster, destul de mari ca dimensiuni. Oamenii sunt încântați de ce găsesc aici, și susțin că sunt conștienți de istoria locului, însă nefiind niciodată dat în folosință nu își fac niciun fel de probleme cu privire la faptul că sănătatea lor ar putea fi pusă în pericol din cauza unor substanțe radioactive.

wunderland-kalkar3[2]

parc 3

parc 1

parc 2

parc 4

wunderland-kalkar6[2]

wunderland-kalkar7[2]

wunderland-kalkar8[3]

wunderland-kalkar3[2]

parc 5

sursa: http://www.atlasobscura.com/places/wunderland-kalkar

sursa: http://www.amusingplanet.com/2011/06/wunderland-kalkar-nuclear-power-plant.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii