Noutăți

Celelalte culori ale deșertului. Surprinzătoarele fotografii din deșertul marocan (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Este uimitor ce poate face o mică schimbare a luminii naturale unui peisaj. Cerul albastru poate deveni roșu, nisipul portocaliu se poate transforma în violet. În această serie de fotografii, realizatorul lor, italianul Luca Tombolini, ne dezvăluie o altă lume în care Soarele are puterea nu doar de a încălzi ci și de a „înmuia” chiar și cele mai aspre și mai dure medii din lume. Deșertul este caracterizat adesea ca fiind o zonă uscată cu un peisaj unic dat de dunele de nisip. Însă, aceste imagini făcute în vara anului 2015 în Merzouga și Ouzina, două zone din Maroc arată o altă față a deșertului.

“Când sunt acolo, sunt deja într-un alt spațiu și timp, simt un ritm diferit și mai simplu. Patru ore pe o dună pot trece incredibil de rapid. Singurele pauze în această suspendare contemplativă a gândurilor sunt nevoile tehnice ale fotografiei (urmărirea expunerii, filmele și lentilele folosite) și să mănânc sau să beau câte ceva. În afară de aceasta, dacă mă gândesc la acel moment acum, îmi amintesc doar o schimbare vie de lumină pe dune, ca și când mintea mea ar putea să-și seteze propriul său timp și spațiu”, a declarat Tombolini.

tombolini-desert-102 tombolini-desert-72 tombolini-desert-62 tombolini-desert-52 tombolini-desert-42 tombolini-desert-32 tombolini-desert-22 tombolini-desert-96

sursa articol: http://www.amusingplanet.com/2017/08/the-otherworldly-colors-of-moroccos.html

sursa foto: www.lucatombolini.net/#ls-ix

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii