Noutăți

Celebrul neurolog Constantin Dulcan: „Ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim.”

Fragment dintr-un interviu oferit ziarului Gândul.info  Gândurile noastre sunt responsabile pentru energiile Universului

Gândirea pozitivă nu ne ajută doar pe noi. Profesorul Constantin Dulcan spune că gândurile şi cuvintele noastre sunt încărcate cu energie. Această energie este negativă sau pozitivă, în funcţie de felul în care arată gândurile noastre şi de semnificaţia pe care o au cuvintele noastre.

„Tot ceea ce gândim este sprijinit pe un fundament energetic. În momentul în care gândim frumos, bine, noi emitem un nor de lumini. Noi suntem construiţi din fotoni, din lumină. Numai că nu o vedem, pentru că numărul de fotoni emis este infim. În momentul în care gândim în termeni de iubire, compasiune, iertare, empatie şi recunoştinţă, noi emitem un câmp de energie pozitiv. Acest câmp de energie îmbibă toate celulele noastre. Pe de o parte, modifică chimia noastră. Ele contribuie la sănătate, longevitate, mulţumire, fericire. Invers, sentimentele de ură au un câmp de emisie negru. În momentul în care urâm, suntem violenţi, invidiem, noi îmbrăcăm o haină de doliu. La nivelul creierului nostru corespunde o chimie a substanţelor benefice şi a celor dăunătoare. Dopamina este cea responsabilă pentru sentimentul de fericire. Stresul, în schimb, conduce la îmbolnăvire”, susţine Constantin Dulcan.

Profesorul susţine că un câmp de energie emis de om fie prin cuvinte, fie prin gânduri, poate ajunge în cel mai îndepărtat punct din Univers şi prin influenţa pe care o au pot crea dezechilibre energetice. „În momentul în care eu, prin ceea ce scot pe gură sau gândesc dezechilibrez Universul, el produce catastrofe. El nu este dependent de existenţa mea, dimpotrivă, eu sunt produsul lui, nu el este produsul meu. Ca atare, el se răzbună. Dezechilibrele sunt dure. Toate catastrofele de aici vin”, explică profesorul Dulcan.

„Noi ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim”

Pe lângă Univers, influenţată de gândirea noastră este şi sănătatea. Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit aşa încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani. Medic de profesie, profesorul Constantin Dulcan spune că modul în care gândim ne poate ajuta să ne prelungim viaţa. Îşi aminteşte episoade din cariera sa medicală, în care persoane care au venit la el să se trateze au reuşit să grăbească vindecarea printr-o gândire pozitivă.

„Noi ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim. Noi suntem suma tuturor gândurilor şi emoţiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de gânduri. Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală. Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine. Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine. Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o. Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii. Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele. Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică”, explică profesorul Constantin Dulcan.

Citește interviul integral aici: Gandul.info


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on Celebrul neurolog Constantin Dulcan: „Ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim.”

 1. Un articol foarte bun si adevarat. Gandirea pozitiva + alimentatia corecta ne fac viata frumoasa si mai lunga.

  • Noi suntem universul, nu suntem un produs al lui sau vice versa. Exact ca si cum ai spune ca frunza este un produs al copacului, gresit. Frunza face parte din copac.

 2. Te rog da-i lui Vladut sa citeasca apropo de filozofia pe baza de ura !!!

 3. In ce sens eu pot dezechilibra universul si el sa produca catastrofe? Adica gandurile mele negative pot produce o supernova la milioane de ani lumina? Exploziile solare sunt produse de gandurile mele negative? Ce vrea sa zica? Cutremurele si eruptiile vulcanice sunt cauzate tot de gandirea negativa a oamenilor? Oare in astea 4.5 miliarde de ani ale existentei planetei n-au existat catastrofe pentru ca nu nu erau oamenii pe pamant ca sa dezechilibreze universul?

  1. Eu dezechilibrez universul => ca el produce catastrofe (am aratat mai sus ca e cam imposibil asta, dar sa zicem prin absurd ca e adevarat)
  2. El nu e dependent de existenta mea.

  Concluzia: universul se razbuna.

  Intrebarea la care as dori un raspuns. Decurge logic concluzia din premisele 1 si 2?

  Daca eu trag de un elastic pana se rupe si el ma izbeste in fata cu putere si-mi produce o usturime crunta, inseamna ca elasticul s-a razbunat pe mine? Adica elasticul tine in el ura pentru ca se face o nedreptate si simte nevoia sa ma pedepseasca? Obtine o satisfactie elasticul de pe urma lovirii mele?

 4. Ma gandesc ca poate nu vei sterge si cea mai recenta interventie a mea. Pur si simplu vreau sa punctez ca pozitia prezentata in articol e eronata din mai multe pct de vedere si argumentatia nu poate fi sustinuta, prin urmare nu e credibila.

  • Fortele naturii noi le vedem ca si cataclisme.Terra are si ea problemele si nevoile ei.Dar acolo unde ,,strica ea”,totul se reface uimitor de repede.Pe unde trec senilele si lamele budozerelor(tot un mod de gindire),nici iarba nu mai creste nulta vreme…un exemplu doar.Strica ceva si vezi cum raspunde!

   • Cum sa aiba nevoile ei? Ce nevoi are ea? Sufera dupa lipsuri de ceva? O doare? Sa lasam metaforele deoparte. Daca exageram cu metaforele pierdem simtul realitatii si avem pretentia ca peretii sa ne raspunda cand vorbim cu ei. Terra nu sufera cum nici scaunul nu sufera daca-i rupi piciorul. Ca sa sufere ar trebui sa aiba un sistem nervos ceea ce nu gasesti nici la vreo planeta si nici la scaune sau alte obiecte. Iarba creste si pe unde trec senilele daca exista seminte si umiditate cu substante nutritive. Senila nu produce nicio afectare.

    • Sa zicem doar ca pentru celulele corpului ,,noi” reprezentam ceea ce reprezinta Terra pentru noi.Poate ca aratam asa doar pentru ca asa isi inchipuie celulele ca aratam.He,he…Az!..,,sa nu te contrazici niciodata cu fabrica constructoare asupra calitatii unui produs!Totul a fost prevazut,chiar si gaurile care lipsesc!”Ca sa fii manipulat trebuie sa ai multa scoala.Dar mai ai si de ales….

 5. Gresit “az”, Terra-Pamantul este un suflet viu, este o fiinta, ca de altfel toate planetele si sistemele planetare care gazduiesc fiinte inteligente. “Muma Pamantului” – “Maica Geea” are spiritul sau si anticii o stiau mult mai bine decat noi, cei de astazi…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii